Aquafaba

Aquafaba er en helt fantastisk ting i det veganske køkken, som kan gøre det muligt for os at lave skumfiduser, marengs, flødeboller og en masse andre lækre ting. Der er stor forskel på den aquafaba du får i de forskellige dåser med fx. kikærter. Nogle af mærkerne har en tykkere og mere koncentreret aquafaba, mens andre mærker er mere vandet.
Hvis din aquafaba er vandet, kan det ødelægge den opskrift du er i gang med at lave. Det er derfor en god ide at reducere din aquafaba, så den bliver mere koncentreret og nemmere at arbejde med.

Ingredienser:

  • Væsken fra kikærter på dåse*
    * Du kan vælge at reducere så mange dåser aquafaba, som du har brug for. Jeg gør det ofte med omkring 2-4 dåser, så jeg har det klart.

Sådan gør du:

  1. Ryst dåsen godt og åben den en smule og hæld væsken i en lille gryde.
  2. Bring din aquafaba til at småkoge og lad den koge indtil omkring 40-50% af væsken er fordampet. Det kan være svært at bedømme, men din aquafaba bliver mørkere og vil blive en smule tykkere. Det tager omkring 15-30 min.
  3. Hæld din aquafaba over i en skål/glas og lade den køle helt ned før du lukker skålen/glasset til med låg. Opbevar på køl indtil du skal bruge den.

Nogle opskrifter med aquafaba:

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.