Seitan – to måder

Seitan er en vegansk køderstatning der er enormt alsidig. I denne opskrift vil jeg lære dig, at lave seitan pålæg og seitan strimler.

Ingredienser:

Tørre ingredienser:

  • 2 dl seitan mel/vital gluten*
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. gærflager
  • ½ tsk. røget paprika
    * Jeg køber mit på Nutty Vegan – klik her

Våde ingredienser:

  • 1,5 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. sirup
  • 1 fed presset hvidløg

Sådan gør du:

  1. Sæt din vand til at koge og mål 1.5 dl af i en lille skål. Kom sojasauce, presset hvidløg, sirup og bouillonterningen i, og rør godt rundt indtil det er opløst.
  2. I en større skål blander du nu alle de tørre ingredienser.
  3. Hæld din bouillonblanding ned i skålen med de tørre ingredienser og rør rundt indtil dejen bliver for sej. Ælt derefter dejen, så det hele er sammenhængende.
  4. Kom din dej ud på bordet og ælt den godt.
  5. Nu skal du vælge om du vil have pålæg eller “kyllinge” strimler.
  6. Hvis du ønsker pålæg, så form dejen som en lidt aflang tyk pølse.
  7. Ønsker du strimler, så skal du have gjort din dej til en lang tynd pølse. Derefter skal du binde knuder på den så den ender som en klump af knuder. Dette giver strukturen til, at du kan rive den i fine strimler.
  8. Tag din seitan og dæk den til med mellemlægspapir/madpapir. Rul derefter et stort stykke staniol rundt om, så stramt du kan og luk den godt til, så der ikke kan komme vand ind.
  9. Gør en gryde klar med vand og bring den til kog.
  10. Lad den koge i omkring 45 min.
  11. Tag derefter din seitan ud og lad den køle ned.
  12. Pil staniol og madpapir af.
  13. Har du lavet pålæg, er den klar til udskæring, og har du lavet strimler, er det nu, at du kan rive klumpen fra hinanden og få strimlerne.
  14. Du kan stege din seitan på panden, enten med krydderi, eller marinade og bruge den i diverse retter.

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.