Butter Chicken

Vi er vilde med indisk mad hjemme hos os og en af favoritterne er denne lækre indisk inspireret “Butter Chicken” i vegansk udgave. Den er fuld af lækker smag og så er den også favorit hos de mindste. Jeg håber, at du vil synes om den!

Der bliver til 3-4 personer

Ingredienser:

‘Chicken’:

Sovsen:

  • 50g smør
  • 1 mellem løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. presset/hakket ingefær
  • 1½ spsk. garam masala
  • 1½ tsk. spidskommen
  • 1½ tsk. karry
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dåse kokosmælk/150 ml. vegansk fløde
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Ris:

  • 4 dl. basmati ris
  • 8 dl. vand
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Hak løget, og kom det i en gryde sammen med din smør.
  2. Lad løgene svitse i et par minutter og tilsæt så hvidløg og ingefær.
  3. Svits det hele i et minuts tid og tilsæt krydderierne og svits igen til krydderierne er blevet en del af massen.
  4. Tilsæt tomat og kokosmælk lad retten småkoge mens vi laver ris.
  5. Kom vand, ris og salt i en gryde. Bring det til kog og skru ned på svag varme. Lad det koge i ca. 12 min med låg. (Se tips)
  6. Steg dine ‘kyllingestykker’ på en pande i lidt olie, indtil de er sprøde.
  7. Når ‘kyllingestykkerne’ er færdig så kom dem i saucen.
  8. Anret og server.

Tip:

  • Hvis du ønsker en tykkere sovs, kan du lave en lille blanding af majsstivelse/mel blandet med vand og tilsætte sovsen, mens den koger.
  • Ønsker du en mere ensartet sovs, kan du blende sovsen med en stavblender.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

  1. Min niece lavede dem til os forleden, smagte så lækkert rigtig nemme at lave.

Skriv et svar til Josefine Oehlenschlæger Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.