Chokolade småkager

Lækre chokoladesmåkager, perfekte til når der kommer gæster. De er nemme og hurtige at lave.

Der bliver omkring 24 småkager

Ingredienser:

  • 120g vegansk smør (jeg bruger smørbar)
  • 300g sukker
  • 1 dl plantemælk
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1-3 spsk kakaopulver*
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 400g mel
  • 100g hakket mørk chokolade
    * Det er personlig preference hvor “chokolade agtigte” man vil have dem.

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
  2. Gør to bageplader klar med bagepapir
  3. Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål
  4. Bland det godt med en ske
  5. Kom plantemælken og kakaopulveret i og rør rundt.
  6. Tilsæt derefter mel, natron og bagepulver.
  7. Mærk efter hvordan dejen er. Den skal være blød, men en smule tør. Den må ikke hænge fast på hænderne.
  8. Hak chokoladen og kom den i. (Evt. undlad nogle stykker som du kan komme ovenpå de rullede småkager inden de skal i ovnen)
  9. Rul ca 24 småkager til små kugler og som 4×3 på en bageplade.
  10. Bag småkagerne i ovnen i 8-12 min*
    * Det kommer an på om du foretrækker sprøde småkager eller mere bløde småkager. Jo længere tid de får, jo mere sprøde, og fladere bliver de.
  11. Lad småkagerne køle i minimum 30 min på bagepladen inden de serveres.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.