Citronmåne

Jeg eeeeelsker kage, og denne kage er ingen undtagelse! Jeg har altid været helt vild med citronmåne og dens lækre glasur, så jeg ville finde en måde at lave en vegansk, nem udgave af den traditionelle vi køber i supermarkederne og det har jeg helt klart formået! Jeg håber, at i vil elske den ligeså meget som jeg gør!

Bliver til en hel springform (2 måner)

Ingredienser:

Kagen:
  • 220g plantemargarine/vegansk smør
  • 320g æblemos
  • Saften og skallen fra 1 stor øko citron
  • 250 flormelis
  • 250 mel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
Glasur:
  • 250g flormelis
  • 2 spsk vand
  • 6 tsk citronsaft
  • 50g plantemargarine
  • 0,5 tsk gurkemeje*

*Kan undlades – tilsættes kun for den gule farve.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader C (varmluft)

Start så med at komme de 220 g plantemargarine i en skål (den skal være blød for at kunne arbejdes med). Kom derefter æblemosen i og riv så skallen af citronen og pres citronsaften ned i skålen også. Rør godt rundt! Det er helt okay at tænke “wow det ser underligt ud”, fordi dejen skiller og det ser virkelig underligt ud! Det gør dog ikke noget og er ikke noget der påvirker kagen overhovedet. Kom derefter flormelis i og rør igen i dejen. Herefter tilsætter du melet, lidt efter lidt. Jeg kom det i af 3 omgange og ved den sidste omgang kom jeg også vaniljesukker og bagepulveret i. Rør/pisk dejen godt indtil den er jævn og ensartet.
Gør en springform klar og smør den med olie. Kom dejen deri og bag den i 35 min.

Når kagen er kølet kan du komme glasur på.
Glasuren laves ved, at du kommer alle ingredienserne i en skål og pisker det med el-mikser til glasuren er tyk og ensartet. Hvis du ønsker en mere flydende glasur, kan du komme en eller to spsk. vand mere i.

Skær cirklen ud i to, så du har to måner og så er du færdig! Nu er der ikke andet for end at nyde den lækre kage!

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

15 Comments

    • Jeg har aldrig prøvet, men kunne ikke forestille mig, at det ville blive en problem 🙂

  1. Hvor ser din citronmåne lækker ud Den vil jeg prøve.
    Hvor stor er springformen?

    • Den kan laves i forskellige størrelser. Bare hold øje med bagetiden.

  2. Hejsa! Super lækker kage – er det meningen den skal være kompakt, eller har jeg gjort noget forkert i processen? 🙂

    • Hej Heidi.
      Kagen er lidt til den tunge side, men den skulle ikke gerne være kompakt eller tung.
      Jeg håber den smager godt.

      • Tak for svar! Den var super lækker! Kan det være noget at gøre med, at jeg brugte elpisker til selve dejen?
        Skulle man have vendt dejen lidt mere stille og roligt med hånden? 🙂

        • Det er et godt spørgsmål. En kagedej kan hurtigt blive for overblandt. Jeg foretrækker faktisk et piskeris til formålet og så må den gerne have lidt små klumper. Så forbliver den gerne mere luftig.

  3. Er simpelthen nødt til at høre om du har et godt bud på noget glutenfri mel man kan bruge i stedet for almindelig mel, har lavet kagen et par gange med stor succes, der bliver spist op hver gang 🙂
    Men min søster har cøliaki, og synes ikke hun skal gå glip af så lækker en kage 🙂

    • Hej Lise!
      Åh hvor er det dejligt at høre! Mit bud vil være boghvedemel eller rismel. Prøv dig frem.
      Mvh Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.