Den Ultimative Drømmekage

Denne drømmekage har alt hvad du elsker ved en drømmekage – en luftig og lækker lys blondiekage med et stort og lækkert kokoslag ovenpå. Der er ikke sparet på noget!

Der bliver til en bradepande.

Ingredienser:

Kagen:

  • 250g hvedemel
  • 250g sukker
  • 150g æblemos
  • 50g plantesmør
  • 8 spsk aquafaba**
  • 2 dl plantemælk
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker

**Aquafaba er væsken fra en dåse kikærter. Kan undlades, men kagen bliver mindre luftig uden.

Topping:

  • 200g plantesmør
  • 200 kokosmel
  • 400g brun farin
  • ½ dl plantemælk

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 200 grader og gør en bradepande eller form klar. Jeg vil anbefale at bruge bagepapir i bunden, eller smøre den rigtig godt med fedtstof, da kagen er meget luftig.
Kom æblemos og sukker i en skål og bland det med et piskeris. Kom derefter smeltet margarine og plantemælk i, og pisk godt. Kom så mel, vaniljesukker og bagepulver i og rør godt til dejen næsten er ensartet. Der må gerne være små bitte klumper. I en separat skål pisker du så de 8 spsk aquafaba med en elmixer, til den skummer og til sidst bliver en fast hvid masse. Vend den forsigtig i dejen, så den bliver let og luftig. Kom dejen i formen og bag den ved 200 grader i 20 min.

Når kagen er færdig, tager du den ud og skruer ovnen op på 225 grader. Imens ovnen varmer, smelter du ingredienserne til toppingen i en gryde. Start med smør, farin og mælk og når det er blevet til en ens masse, kommer du kokosmelen i og rører det godt sammen. Derefter kommer du toppingen ovenpå kagen og bager kagen yderligere 5-10 min, til toppingen er karameliseret.

Lad kagen køle ned, og server.
Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

  1. Hej Josefine! Kagen ser ud som en drøm<3 Jeg har tænkt mig at prøve den, men tænker om det er nødvendigt med aquafaba?

    • Hejsa! Du kan godt undlade aquafabaen, men den bliver lidt tungere uden. Den smager dog stadig fantastisk. Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.