Denne drømmekage har alt hvad du elsker ved en drømmekage – en luftig og lækker lys blondiekage med et stort og lækkert kokoslag ovenpå. Der er ikke sparet på noget!
Der bliver til en bradepande.
Ingredienser:
Kagen:
- 375g hvedemel
- 375g sukker
- 225g æblemos
- 75g plantesmør
- 8 spsk aquafaba**
- 3 dl plantemælk
- 3 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
**Aquafaba er væsken fra en dåse kikærter. Kan undlades, men kagen bliver mindre luftig uden.
Topping:
- 200g plantesmør
- 200 kokosmel
- 400g brun farin
- ½ dl plantemælk
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 200 grader og gør en bradepande eller form klar. Jeg vil anbefale at bruge bagepapir i bunden, eller smøre den rigtig godt med fedtstof, da kagen er meget luftig.
Kom æblemos og sukker i en skål og bland det med et piskeris. Kom derefter smeltet margarine og plantemælk i, og pisk godt. Kom så mel, vaniljesukker og bagepulver i og rør godt til dejen næsten er ensartet. Der må gerne være små bitte klumper. I en separat skål pisker du så de 8 spsk aquafaba med en elmixer, til den skummer og til sidst bliver en fast hvid masse. Vend den forsigtig i dejen, så den bliver let og luftig. Kom dejen i formen og bag den ved 200 grader i 20-25 min.
Når kagen er færdig, tager du den ud og skruer ovnen op på 225 grader. Imens ovnen varmer, smelter du ingredienserne til toppingen i en gryde. Start med smør, farin og mælk og når det er blevet til en ens masse, kommer du kokosmelen i og rører det godt sammen. Derefter kommer du toppingen ovenpå kagen og bager kagen yderligere 5-10 min, til toppingen er karameliseret.
Lad kagen køle ned, og server.
Velbekomme!


Hej Josefine! Kagen ser ud som en drøm<3 Jeg har tænkt mig at prøve den, men tænker om det er nødvendigt med aquafaba?
Hejsa! Du kan godt undlade aquafabaen, men den bliver lidt tungere uden. Den smager dog stadig fantastisk. Held og lykke!