Grøn Gift Kage

En rigtig klassiker som jeg husker fra min barndom. En lækker marzarin-agtig kage med lækker chokoladeglasur. Min søn kalder det for en Hulk kage, og er helt vild med, at den er grøn!

Der bliver til en kage i en ca. 22×32 form.

Ingredienser:

Kagen:

  • 250g hvedemel
  • 250g sukker
  • 150g æblemos
  • 50g plantesmør
  • 2 dl plantemælk
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. mandelessens
  • Grøn frugt/konditor farve (vær opmærksom på, om det er vegansk)

Glasuren:

  • 140g vegan block
  • 300g flormelis
  • 50g kakaopulver
  • 1 tsk. vanilje sukker
  • ½ dl. kaffe (1 spsk. instant kaffe og ½ dl kogende vand)

Sådan gør du:

Kagen:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Gør din bageform klar ved at smøre den med fedtstof, og så bagefter komme mel ned i og ryste det rundt så det dækker bund og sider. (Dette skridt er super vigtigt, da det gør at de nemt slipper formen)
  3. Kom æblemos og sukker i en skål, og pisk det med et piskeris.
  4. Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken og æblecidereddiken.
  5. Kom mandelessensen i og tilføj grøn frugt farve (Dejen skal blive meget grøn, ellers mister den meget af farven i ovnen)
  6. Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver og natron i.
  7. Pisk dejen i et stille tempo indtil den er ensartet.
  8. Fordel dejen i formen.
  9. Bag den i 15-20 min. Tjek den med en gaffel, tandstik eller andet.
  10. Lad kagen køle ned.

Glasuren:

  1. Stil din vegan block ud i stuetemperatur i en halv times tid.
  2. Kom ned i en skål og pisk den indtil den er luftig.
  3. Kom flormelis, kakaopulver og vaniljesukker i, gennem en si.
  4. Pisk smørcremen til den er sammenhængende og glat.
  5. Kom et par spiseskefulde af kaffen i og pisk videre. Smørcremen skal være blød og fast, og må ikke blive for tynd.
  6. Smør den ud på din afkølede kage og server.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.