Hvidløgsstjerne

Det perfekte tilbehør til aftensmaden, eller som snack til frokosten. Den er både flot og fuld af smag, og hvis du elsker hvidløg ligeså meget som jeg, så vil du elske den!

Der bliver én stor stjerne.

Ingredienser:

Dejen:

  • 400g mel
  • 2,5 dl vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 25g gær

Fyld:

  • En håndfuld hakket krydderurter af dit valg (persille, purløg, koriander mm.)
  • 75g smeltet smør
  • 4 fede hvidløg
  • 1 tsk. groft salt

Sådan gør du:

  1. Start med at smuldre din gær i en skål og tilsæt lunket vand. Rør i vandet til gæren er opløst.
  2. Tilsæt salt og olie og rør rundt.
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen sammen til en ensartet kugle. Dæk skålen til med film eller et viskestykke og sæt den er varm sted. Lad den hæve i 45 min.
  4. Mens dejen hæver kan du smelte din smør, hakke din foretrukne krydderurt og presse dine hvidløg. Bland de tre ting sammen i en skål og tilsæt salt.
  5. Det er svært at forklare hvordan man laver selve stjernen, så jeg linker til en youtube video hvordan man gør. Dette er meget lettere for både du og jeg. Se den HER, spring direkte til 2:20)
  6. Når stjernen er lavet, dækkes den igen til, og skal efterhæve i 30 min.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den varme op, mens dejen efterhæver.
  8. Bag brødet i ovnen i 20-25 tid, eller til den er gyldenbrun.

Her er en lille sammenkogt video af, hvordan jeg laver mit brød.

Lad dit brød køle ned og server som tilbehør til aftensmad eller med gnavegrønt og hummus som snack.

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.