Indisk Daal

Der bliver til 3-4 personer

Ingredienser:

  • 1 stort løg
  • 3-5 fede hvidløg
  • 250g røde linser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 6 dl vand
  • 2 grøntsagsbouillon
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • En smule olie til stegning (du kan også bare bruge en smule vand)

Sådan gør du:

  1. Hak løg og hvidløg og kom det i en gryde med olien
  2. Efter et par minutter tilsætter du krydderierne og lader dem svitse af
  3. Kom dåsen med tomater og kokosmælk i gryden og fyld hver dåse med vand og kom i gryden. Sådan sikre du sig at alt er kommet ud. Det svarer også til det vand der skal i gryden.
  4. Skyl og dræn linserne og kom dem i gryden sammen med bouillon terningerne.
  5. Bring gryden i kog og skru ned for varmen så den simre.
  6. Lad den simre i 15-20 min. Rør godt imens, så linserne ikke sætter sig fast i bunden.
  7. Kog evt. ris i denne tid.
  8. Server retten med ris, raita, brød eller hvad du foretrækker.

Velbekomme

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.