Jule Cupcakes

Lækre chokolade cupcakes med mandelsmørcreme. De er smagfulde, julet og så vil de uden tvivl imponere hvem end du serverer dem for. Den lette og luftige mandelsmørcreme er perfekt til dekoration og så smager den skønt.

Der bliver ca. 12 cupcakes

Ingredienser:

Cupcakes:

  • 125g hvedemel
  • 125g sukker
  • 75g banan eller æblemos
  • 25g plantesmør
  • 1 dl plantemælk
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 25g kakaopulver
  • 50g hakket vegansk chokolade*
  • * Kan undlades.

Mandelsmørcreme:

  • 400g flormelis
  • 200g Vegan Block
  • 3 spsk. plantemælk
  • 2 spsk. mandelessens
  • Vegansk gele/frugtfarve

Sådan gør du:

Cupcakes:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Gør dine muffinsforme klar. Brug gerne en muffinsholder/form. Det hjælper med at holde kagerne i form og sørge for, at de ikke flyder ud.
  3. Mos din banan og kom den i en skål sammen med sukker. Hvis du bruger æblemos så bare kom det i skålen med sukker
  4. Pisk det med et piskeris.
  5. Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken og æblecidereddiken.
  6. Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og kakaopulver i.
  7. Pisk dejen i et stille tempo indtil den er ensartet.
  8. Hak chokoladen i små stykker og kom det i dejen. Vend dejen så stykkerne er godt fordelt.
  9. Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes ca. halvvejs op.
  10. Bag dem i 14-16 min.
  11. Lad kagerne køle ned.

Mandelsmørcreme:

  1. Stil din vegan block ud i stuetemperatur i en halv times tid.
  2. Kom ned i en skål og pisk den indtil den er luftig.
  3. Kom flormelis og vaniljesukker i, gennem en si.
  4. Pisk smørcremen til den er sammenhængende og glat.
  5. Kom plantemælken og mandelessensen i og pisk videre.
  6. Fordel smørcremen i forskellige skåle og farv dem med de ønskede farver. Jeg valgte grøn og rød.
  7. Fordel smørcremen i forskellige sprøjteposer med forskellige tyller.
  8. Pynt dine cupcakes om ønsket.

* Tip: Tag gerne dine cupcakes ud af køleskabet ca. 20 min før servering.

Glædelig Jul

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.