Knuste kartofler

Knuste kartofler med frisk timian og hvidløg. Lækre sprøde udenpå, og bløde indeni. Perfekt til at imponere dine gæster, eller bare til at smovse derhjemme.

Der bliver til 2 personer.

Ingredienser:

  • 650g små kartofler
  • ½ dl olie
  • 2 fede hvidløg
  • 1 tsk salt
  • Frisk timian

Sådan gør du:

  1. Start med at skylle kartoflerne godt.
  2. Kog dem derefter i en gryde, i omkring 15 min. Stik en gaffel i dem, og hvis de slipper nemt og ikke møder modstand, er de færdige.
  3. Mens kartoflerne koger kan du lave din olie. Pres dine hvidløg ned i olien, og tag bladene af dine timian stængler.
  4. Bland det hele godt og kom salt i også.
  5. Hæld vandet fra.
  6. Opvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  7. Gør en bageplade klar med bagepapir og kom kartoflerne herpå.
  8. Med et glas, trykker du så hver kartoffel en smule flad. (Jeg prøvede først med en kartoffelmoser, men det fungere SLET ikke ligeså godt. Et almindelig drikkeglas gør det bedst.)
  9. Når de er flade, kan du komme din olie på kartoflerne. Fordel olien godt over de forskellige kartofler, og kom gerne mere frisk timian over bagefter. Det skal gerne se ud som på billeder nedenfor.

10. Kom kartoflerne i ovnen og giv dem 15 min.
11. Vend dem alle og giv dem endnu 15 min.
12. Så er de klar til servering.

Velbekomme

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.