Kyskager

Smukke kys

Selvom hovedingrediensen i traditionelle kyskager er æggehvide, betyder det skam ikke at man ikke kan lave ligeså gode veganske kyskager! I den veganske arena er vi nemlig blevet velsignet med “Aquafaba”. Aquafaba er væsken der er i en dåse kikærter – JEP! Det lyder mega underligt at det skulle kunne agerer som æggehvide, men det kan det – og MEGET mere til.

Hele tricket bag at lave gode veganske kyskager, der holder formen og ikke bare klasker sammen til én stor masse (læs: det er sket for mig i mine 2 første forsøg), er at der skal piskes i længere tid end ved æggehvide.

Giver omkring 100 små kys

Ingredienser:

  • Væsken (kold) fra 1 dåse kikærter*
  • 250-300g sukker
  • 1 spiseskefuld vaniljesukler
  • 1 spisekefuld æblecidereddike eller citronsaft

*Hvis du ikke vil lade kikærterne gå til spilde kan du altid lave en lækker hjemmelavet hummus!

Sådan gør du:

Start med opvarm ovnen til 100 grader C. Gør bageplader/rist klar med bagepapir.

I en stor skål, hælder du væsken fra dåsen i. Det er vigtigt, at væsken er kold. Bland vaniljesukkeret i sukkeret. Begynd at piske væsken med en el-mikser. efter små 2 min, når væsken skummer godt, begyndet du at komme en skefuld sukker i af gangen, minut efter minut. Ved at gøre det på denne måde, sikrer du at sukker bliver opløst. Kom æblecidereddike eller citron i. Det bliver du ved med til massen er blevet pisket i 15-20 min og alt sukkeren kommet i massen. Smag endelig massen til om den mangler vaniljesukker.

Det er vigtigt at massen er meget fast, da vi ikke ønsker at den klasker sammen. Du skal kunne holde skålen på hovedet, uden at massen rører det mindste på sig,

Hvis du skal have noget farve i, skal det være nu. Du kan bruge rødbedesaft eller andre frugt farver, alt efter hvad du ønsker.

Nu skal kyskagerne formes. Jeg har købt tyller og engangssprøjteposer i Bilka som fungerer perfekt. Du bestemmer selv hvilken tyl du vil bruge. Jeg synes det bliver rigtig smukt med nogle der har en masse takker.
Kom massen i sprøjteposen og form dine kys.

Derefter skal kysene i ovnen i 1,5 time. Når tiden er ovre, sluk så ovnen, og lad kysene køle ned inde i ovnen.

Velbekomme

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.