Linsegryde

Denne opskrift er et resultat af en doven dag, hvor jeg ikke gad købe ind, og tænkte at man måtte kunne lave noget lækkert med de ting jeg havde i køleskabet og som var i skabene. Jeg havde ret! Nomme nom!

Vi køber både de grønne og røde linser i store poser, da det er meget billigere og fordi vi får denne ret meget ofte og så behøver vi ikke købe ind så tit!

Vi elsker denne “sovs” til ris, så lav endelig de ris i elsker eller måske bulgur til. Portionen er også ret stor – men vi elsker retter vi kan få igen dagen efter. Du kan halvere opskriften hvis du ikke ønsker dette.

Opskriften giver mad til 8 personer

Ingredienser:

  • 200g grønne linser
  • 200g røde linser
  • 2 mellem løg
  • 2 skefuld karry*
  • 2 dåser hakket tomater
  • ca. 2 dl vand
  • 2 grøntsagsboullion terninger
  • 250 ml soya cuisine
  • 1 teskefuld salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ teskefuld muskatnød**

*Juster selv karry – det kommer meget an på styrken i netop den du har.
** Kan sagtens undlades, eller erstattes af andet krydderi

Sådan gør du:

Start med at koge de grønne linser. De skal koge samtidig med at du laver sovsen.

Finhak løg og kom dem i en gryde med lidt olie eller vand og svits det godt sammen med karryen. Kom de hakkede tomater i skyl dåserne efter med vandet. Kom derefter boullionterningerne i og rør godt rundt. Sovsen skal gerne op at koge og så kom soya cuisinen i og smag til med salt, peber og evt. muskatnød. Skyl de røde linser og kom dem i gryden. Hæld vandet fra de grønne linser og kom dem med i gryden. Lad sovsen stå at småsimre i 10-15 minutter mens du koger ris. Smag gerne til igen og tilsæt evt mere karry hvis den ikke smager af nok.

Når risene er færdige er det bare at spise løs!

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.