Marmorkage

Denne marmorkage blander det bedste af en chokoladekage og en vaniljekage, med en lækker glasur.

Der bliver til en springform eller brødform

Ingredienser:

Kagen:

  • 375g hvedemel
  • 375g sukker
  • 225g æblemos
  • 75g plantesmør
  • 3 dl plantemælk
  • 3 tsk,. bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. kakaopulver*

* Skal kun i den ene halvdel af den opdelte dej

Glasuren:

  • 250g flormelis
  • 2 spsk kakaopulver *
  • 50g plantesmør
  • 5-6 spsk vand

* Skal kun i den ene halvdel af den opdelte glasur

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader
  2. Gør springform eller brødform klar, alt efter hvilken form du ønsker kagen.
  3. Jeg vil anbefale at bruge bagepapir i bunden, eller smøre den rigtig godt med fedtstof.
  4. Kom æblemos og sukker i en skål og bland det med et piskeris.
  5. Kom derefter smeltet margarine og plantemælk i, og pisk godt.
  6. Kom så mel, vaniljesukker og bagepulver i og rør godt til dejen næsten er ensartet. Der må gerne være små bitte klumper.
  7. Kom derefter halvdelen af dejen i en ny skål og tilsæt de 3 spsk. kakaopulver til den ene af skålene.
  8. Nu har du to skåle, en med vaniljedej og en med chokoladedej.
  9. Kom lidt af hver dej i formen af gangen så der kommer lyse og mørke pletter i kagen.
  10. Bland det IKKE sammen i formen så et bliver ensartet.
  11. Fortsæt til du har brugt alt dejen fra begge skåle.
  12. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 40-45 min.
  13. Lad kagen køle ned

Lav glasuren mens kagen køler:

  1. Kom flormelis, smør og vand i en skål.
  2. Rør godt rundt til glasuren er ensartet.
  3. Kom 1/3 af glasuren i en skål og stil den væk.
  4. Kom så 2 spsk. kakaopulver i skålen og rør rundt.
  5. Stil glasuren på køl indtil den skal bruges.
  6. Lav nu dit ønskede marmor mønster på din kage.

Bon Appétit

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.