Nem karamel

Lækker og hurtig karamel, til is, kage, fyldte chokolader mm.

Ingredienser:

  • 150g sukker
  • 1 dl. alpro piskbar
  • 1 knivspids salt*
    *Hvis du ønsker saltkaramel – Brug kværnet middelhavssalt, pink Himalayan salt eller flagesalt,

Sådan gør du:

  1. Lun din fløde i microovnen, da den ikke må være kold. (Dette vil få din karamel til at klumpe sammen)
  2. Kom din sukker i en lille gryde og tænd på middelvarme.
  3. Lad gryden stå og varme godt op, indtil du kan se at din sukker er ved at smelte. Rør gerne i det et par gange så det ikke brænder på.
  4. Når din sukker er smeltet helt skal fløden tilsættes lidt af gangen. Din sukkermasse vil bruse, og du skal piske godt, for at fløden bliver en del af sukkermassen. Tilsæt mere fløde lidt efter lidt.
  5. Ønsker du en mere flydende karamel, skal du tilsætte mere fløde, og skal fin karamel være mere fast, så lad din karamel koge lidt ind. (Dette kan tage nogle minutter)
  6. Ønsker du saltkaramel, tilsættes salt og pisk igen.

Tip: Du kan bruge din karamel til fyldte chokolader, til topping på skumfiduser, eller til at lave dine egne dumle slikkepinde.

God fornøjelse!

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.