Oreo Cheesecake

Umiddelbart forbinder man måske ikke lige cheesecake med det at være veganer, eller oreos for den skyld, men bare fordi man har valgt ikke at spise animalier, skal man ikke snydes for den lækreste oreo cheesecake!

Ingredienser:

  • 2 pakker almindelige oreos
  • 2 pakker double oreos
  • 400g vegansk smøreost (jeg brugte 2 violife)
  • 150g flormelis
  • 260g vegansk smør

Sådan gør du:

Start med at knuse de 2 pakker almindelige oreos. Jeg valgte at komme dem i en foodprocesser. Smelt derefter 100g vegansk smør og bland det sammen med de knuste oreos. Find en springform og kom massen i bunden og pres den godt ned så den bliver en ensformet kage bund. Sæt den på køl mens du laver resten.
Åben de 2 pakker double oreo og skil kiksen fra cremen indeni. Kiksene skal vi bruge senere. Kom alt oreo cremen i en skål sammen med de 400g smøreost og begynd og piske det med en el-mixer. Kom så 160g vegansk smør i og lidt efter lidt skal de 150g flormelis i. Knus de kiks vi skilte fra tidligere og kom et par spiseskeer ned i oste-massen og pisk igen. Kom så et lag af oste-massen i springformen, og så et lag af de knuste kiks i osv. Jeg havde bund-ost-kiks-ost-kiks. Sæt kagen på køl i min. 2 timer inden servering. Jeg vil dog anbefale at lave den dagen før.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

6 Comments

  1. Juhuu endelig en opskrift med vegansk smøreost og ikke cashewnødder 😀
    Den ser SÅ lækker ud!
    Tror du man kan undgå at lave bund-ostecreme-bund-ostecreme og i stedet lave bund+ostecreme. Altså er ostecremen fast nok til at kunne stå i et højere lag?

    TAK for opskriften!

  2. Er det 160 eller 60g smør der skal i? Det ene står ingredienslisten, det andet i opskriften 😉

  3. Hmm, hvis der skal 100g smør i selve bunden og 160g i massen, bør ingredienslisten da ikke hedde 260g?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.