P-tærter

Fransk nougat med peanuts, overtrukket med mørk chokolade.

Ingredienser:

Nougatbunden:

  • 250g sukker
  • 125g glukosesirup
  • 150g sirup
  • 1,5 dl vand
  • 75g reduceret aquafaba*
  • 1 tsk. citronsaft
  • 3 spsk. flormelis
    * Det er vigtigt, at den er reduceret. Klik på ingrediensen, hvis du er i tvivl om, hvad dette betyder.

Topping:

  • 100g hakkede peanuts
  • 200g vegansk chokolade
  • 40g kakaosmør*
    * Kan undlades

Sådan gør du:

Her er en lille video af, hvordan jeg laver p-tærterne.

  1. Kom sukker, sirup, glukosesirup og vand i en gryde og få det til at koge. Lad det koge til det er 148 grader varmt. (Mål med et termometer)
  2. Mens det koger, kan vi piske vores aquafaba
  3. Pisk aquafaba i en røremaskine eller med en el-mixer til den skummer, og tilsæt citronsaft. Pisk indtil massen er helt hvid og fast.
  4. Gør et stykke bagepapir klar ved at drysse din flormelis ud på. (Det er vigtigt, at der er et godt lag flormelis over det hele, ellers vil massen klistre fast til bagepapiret)
  5. Når sukkermassen er nået 148 grader hældes den langsomt i den faste aquafaba mens der konstant piskes på højeste niveau.
  6. Pisk til skålen ikke længere er varm, men lun. Massen skal være luftig.
  7. Skrab massen ud på bagepapiret drysset med flormelis.
  8. Drys overfladen med flormelis, så den ikke klister og brug en dejskraber til at gøre overfladen jævn.
  9. Tag halvdelen af dine peanuts og hak dem groft. Bland dem med de hele peanuts.
  10. Pres dine peanuts godt ned i din nougat og lad massen køle ned i en times tid.
  11. Fordel din nougat ud i 10-15 stykker med mundstykket af et glas.
  12. “Ælt” hvert stykke godt, så dine peanuts bliver en del af nougaten og rul stykket sammen og tryk den lidt flad. Fortsæt ved alle stykker.
  13. Opvarm din chokolade og dyb dine nougatstykker i chokoladen, dryp godt af og lad dem tørre på en stykke bagepapir. (Kom evt. lidt hakkede peanuts på toppen)

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.