Sunde pandekager

Da jeg først blev veganer, kunne jeg ikke rigtig se mig ud af, hvad jeg skulle spise til morgenmad, så jeg begyndte at eksperimentere i pandekager. Jeg kom frem til denne opskrift, som jeg nu vil dele med jer! Vi spiser pandekagerne flere gange i ugen, og med god samvittighed.

Til ca. 20 små pandekager:

Ingredienser:

  • 1 moden banan (ca. 100g)
  • 100g blendet havregryn
  • 200g plantemælk
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 teskefuld vaniljesukker*
  • Lidt kanel*

*Kan undlades

Tip: Opskriften er 1 del banan, til 1 del havregryn til 2 dele plantemælk.
Så vejer din banan 70g, så tilsæt 70g havregyn og 140g plantemælk. Det gør det dejlig nemt at tilpasse den hvor meget man gerne.
120g banan = 120g havregryn = 240g plantemælk.

Sådan gør du:

  1. Start med at tænd panden på medium varme. Du kan bruge en blinispande, eller en almindelig non-stick pande.
  2. Den nemmeste måde at lave dejen på, er at komme alle ingredienserne i en blender indtil dejen er helt ensartet. Derefter kan du komme dejen i en skål (Du kan også have blendet havregryn stående og så mose bananen først, og så komme den blendet havregryn i og så mose de to ting godt sammen – det hjælper nemlig med at få de sidste klumpet most så man får en jævn masse.)
  3. Derefter kommer du resten af ingredienserne i skålen og rører godt rundt. Derefter er det bare at lave pandekagerne. Man kan se de er klar til at blive vendt når der kommer bobler på dem.
  4. Server med friske bær, lidt hakket chokolade eller sirup. Kun fantasien sætter grænser.

Se video nedenfor, for at se hvordan jeg laver dem.

Velbekomme!

 

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.