Peanutbutter Cupcakes

Der bliver omkring 16-18 cupcakes

Ingredienser:

Kagedejen:

  • 250g hvedemel
  • 250g sukker
  • 150g æblemos
  • 50g plantesmør
  • 2 dl plantemælk
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 6 spsk kakaopulver
  • 100-150g hakket vegansk chokolade*
    * Kan undlades

Topping:

  • 225g vegan block (alm. smørbar kan IKKE bruges)
  • 425g flormelis
  • 150g creamy/smooth peanutbutter
  • 20ml plantemælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

Kagedelen:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Gør dine muffinsforme klar. Brug gerne en muffinsholder/form. Det hjælper med at holde kagerne i form og sørge for, at de ikke flyder ud.
  3. Kom æblemos og sukker i en skål og pisk det med et piskeris.
  4. Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken.
  5. Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver i.
  6. Pisk dejen indtil den er ensartet.
  7. Hak chokoladen og kom den i skålen, rør godt rundt.
  8. Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes lidt over halvvejs op.
  9. Bag dem i 16-18min.
  10. Lad kagerne køle ned.

Topping:

  1. Lad din smør stå ude indtil den er stuetemperatur.
  2. Kom den i en skål og pisk den med en el-mixer, til den bliver en luftig og blød masse (omkring et minut)
  3. Kom derefter flormelisen i, sammen med vaniljesukkeret, lidt efter lidt og pisker indtil du opnår en tyk og ensartet masse
  4. Kom derefter peanutbutteren i. Pisk godt indtil massen er ensartet.
  5. Kom den i en sprøjtepose og “dekorer” dine kager. (Der skal slet ikke så meget på, som jeg kom på. Det var kun for billedernes skyld. Toppingen er meget rig, så der behøves kun en enkelt lag)
  6. Server dine kager med friske bær. Det er en fantastisk kontrast til den lidt tunge kage.

Bon Appétit

Lukas var MEGET begejstret! Mums

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.