Peanutbuttermousse Drøm

Ingredienser:

Kagebunden:

  • 125g hvedemel
  • 125g sukker
  • 75g æblemos
  • 25g plantesmør
  • 1 dl plantemælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakaopulver

Chokolademousse:

  • 250 ml alpro piskbar
  • 100g smeltet chokolade
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt citronsaft

Peanutbuttermousse:

  • 250ml alpro piskbar
  • 150g creamy/smooth peanutbutter
  • 50g lys sirup/ahorn sirup
  • Lidt citronsaft

Topping muligheder:

  • Havsalt
  • Kakaopulver
  • Friske bær
  • Spiselige blomster

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Find en springform frem (ca. 27 cm) og lav en bund til den af bagepapir. Det kan du gøre ved at sætte springformen på bagepapiret og tegne rundt om og klippe den ud. Smør derefter siderne.
  3. Kom æblemos og sukker i en skål og pisk det med et piskeris.
  4. Smelt plantesmøren og kom det i sammen med plantemælken.
  5. Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver i skålen..
  6. Pisk dejen indtil den er ensartet.
  7. Kom dejen i springformen.
  8. Bag den i 15-20 min.

TIP: Når du bager kager hvor der er flere lag, kan du med fordel bruge kagepapir. Det kan man tage rundt om selve kagen, eller i siderne af en springform, når kagen skal samles. Det gør hele processen meget nemmere. Hvis du ikke har mulighed for dette, så lav kagen i kageformen, og sørg for, at kagen er helt kold efter alle lag er fyldt på, så den ikke flyder sammen.

Lad kagen køle ned og lav derefter chokolademoussen.

  1. Smelt chokoladen over et vandbad.
  2. Pisk alproen til den er stivnet tilsæt lidt citron saft og den vil stivne bedre.
  3. Tilsæt vaniljesukker
  4. Kom lidt af chokoladen i af gangen
  5. Fordel massen på kagen og stil den i køleskabet.

Mens kagen står i køkeskabet kan du lave peanutbuttermoussen

  1. Bland peanutbutter og sirup indtil det er ensartet.
  2. Pisk alproen til den er stivnet – tilsæt lidt citron saft og den vil stivne bedre.
  3. Kom lidt af peanutbutter blandingen i af gangen.
  4. Fordel massen på kagen og stil den i køleskabet.

Efter minimum en time, kan du tage kagen ud og frigive den fra formen. Pynt den med lige præcis det DU synes er lækkert. Havsalt går fantastisk sammen med chokolade og peanutbutter, men også friske bær fungere ufatteligt godt, da det syrlige står fantastisk mod det søde.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.