Porre i fad med cremet tomatsovs

Lækker fyldig fad til ris

Denne opskrift var oprindelig en opskrift min mor lavede som “Koteletter i fad” og jeg elskede at få retten, selvom jeg ikke kunne lide koteletterne. Jeg spiste altid bare fadet. Det er en virkelig lækker sovs, som vi altid serverer til ris. Det er en af mine livretter og vil nu dele den med jer! Eller hvert fald min veganske udgave af den. Glæd jer, fordi den er nemlig både nem og virkelig snasket!

Til 4-5 personer.

Ingredienser:

  • 2-3 porre
  • 1 dåse champignon eller 250g friske
  • 50-100g spinat*
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 brikker vegansk fløde (500 ml)
  • 0,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Muskatnød
  • 3 friske tomater*

*Kan nemt undlades

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.
Skær de to porer ud i 0,5 cm små stykker og kom dem i fadet + champignon. Skyl spinaten og kom det ovenpå. Kom herefter de to dåser tomat i og kom lidt vand i begge dåser bagefter for at få det sidste med og kom dette i fadet også. Derefter de to brikker soya cuisine. Med en gaffel presser du så ned over det hele så fløde og tomat bliver blandet uden at rører rundt i fadet.
Kom salt ovenpå toppen, friskkværnet peber (og der skal meget på! Se billeder ved nr. 2.) og så muskatnød (igen skal der meget på, se billede nr. 3). Brug derefter gaflen til at presse krydderierne ned i fløden igen. Hvis du synes at sovsen er for tyk, kan du hælde lidt planetmælk eller vand ned i fadet og presse det ned igen med gaflen.

Hvis du har lyst kan du skære tre tomater ud i skiver og komme ovenpå.

Kom så fadet i ovnen i 45 minutter.
Kog ris til hvor mange personer i er og så er der serveret!

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.