Skumfiduser

Veganske skumfiduser med vanilje smag.

Ingredienser:

  • 1 dl reduceret aquafaba
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 130g vand
  • 1 spsk. agar agar
  • 300g sukker

Til fadet:

  • 50g flormelis
  • 50g majsstivelse*
    * Kan undlades, men anbefales

Tip: Hvis du ønsker en smag af hindbær/jordbær kan du knuse 2 spsk. frysetørret hindbær/jordbær og tilsætte din aquafaba når den er pisket stiv.

Sådan gør du:

Denne opskrift er nemmest hvis du har en røremaskine. Den kan også laves med el-mixer, men det er en smule mere besværligt.

  1. Bland flormelis og majsstivelse i en skål.
  2. Klargør et fad (ca. 20×20 cm) ved at sigte din flormelis blanding i, så bunden og siderne er godt dækket.
  3. Kom din aquafaba i din skål og pisk indtil det skummer en smule og tilsæt så citronsaft. Pisk indtil massen er stiv. Dette kan tage op til 5-7 minutter. Imens det pisker, laver vi sukker blandingen.
  4. Kom vand og agar agar i en lille gryde og bring det til kog. Lad det koge i 3-4 minutter, mens du rører konstant.
  5. Tilsæt sukker og rør godt rundt.
  6. Lad det simre endnu 4-6 minutter mens der røres rundt.
  7. Mens du pisker din aquafaba skal den varme sukker blanding tilsættes. Det skal tilsættes lidt efter lidt.
  8. Når alt sukker er inkorporeret i massen, hældes den ud i fadet med flormelis.
  9. Sigt mere flormelis udover massen og lad den stå.
  10. Massen skal have lov til at stå i minimum 2 timer. Derefter kan den skæres ud, dækkes med chokolade eller laves til luksus skum p-tærter med karamel eller dulce de leche.
Dette er jordbærskumfiduser dyppet i chokolade og toppet med peanuts
Denne er toppet med karamel
og hakkede peanuts,
og så skal den dækkes med chokolade

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

6 Comments

  1. Hvis jeg bruger aquafaba fra en dåse kikærter, skal det så reduceres yderligere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.