Veganske skumfiduser med vanilje smag.
Ingredienser:
- 1 dl reduceret aquafaba
- 2 tsk. citronsaft
- 2 tsk. vaniljesukker
- 130g vand
- 1 spsk. agar agar
- 300g sukker
Til fadet:
- 50g flormelis
- 50g majsstivelse*
* Kan undlades, men anbefales
Tip: Hvis du ønsker en smag af hindbær/jordbær kan du knuse 2 spsk. frysetørret hindbær/jordbær og tilsætte din aquafaba når den er pisket stiv.
Sådan gør du:
Denne opskrift er nemmest hvis du har en røremaskine. Den kan også laves med el-mixer, men det er en smule mere besværligt.
- Bland flormelis og majsstivelse i en skål.
- Klargør et fad (ca. 20×20 cm) ved at sigte din flormelis blanding i, så bunden og siderne er godt dækket.
- Kom din aquafaba i din skål og pisk indtil det skummer en smule og tilsæt så citronsaft. Pisk indtil massen er stiv. Dette kan tage op til 5-7 minutter. Imens det pisker, laver vi sukker blandingen.
- Kom vand og agar agar i en lille gryde og bring det til kog. Lad det koge i 3-4 minutter, mens du rører konstant.
- Tilsæt sukker og rør godt rundt.
- Lad det simre endnu 4-6 minutter mens der røres rundt.
- Mens du pisker din aquafaba skal den varme sukker blanding tilsættes. Det skal tilsættes lidt efter lidt.
- Når alt sukker er inkorporeret i massen, hældes den ud i fadet med flormelis.
- Sigt mere flormelis udover massen og lad den stå.
- Massen skal have lov til at stå i minimum 2 timer. Derefter kan den skæres ud, dækkes med chokolade eller laves til luksus skum p-tærter med karamel eller dulce de leche.


og hakkede peanuts,
og så skal den dækkes med chokolade
Bon Appétit!



2 Comments