Skumfiduser

Veganske skumfiduser med vanilje smag.

Ingredienser:

  • 1 dl reduceret aquafaba
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 130g vand
  • 1 spsk. agar agar
  • 300g sukker

Til fadet:

  • 50g flormelis
  • 50g majsstivelse*
    * Kan undlades, men anbefales

Tip: Hvis du ønsker en smag af hindbær/jordbær kan du knuse 2 spsk. frysetørret hindbær/jordbær og tilsætte din aquafaba når den er pisket stiv.

Sådan gør du:

Denne opskrift er nemmest hvis du har en røremaskine. Den kan også laves med el-mixer, men det er en smule mere besværligt.

  1. Bland flormelis og majsstivelse i en skål.
  2. Klargør et fad (ca. 20×20 cm) ved at sigte din flormelis blanding i, så bunden og siderne er godt dækket.
  3. Kom din aquafaba i din skål og pisk indtil det skummer en smule og tilsæt så citronsaft. Pisk indtil massen er stiv. Dette kan tage op til 5-7 minutter. Imens det pisker, laver vi sukker blandingen.
  4. Kom vand og agar agar i en lille gryde og bring det til kog. Lad det koge i 3-4 minutter, mens du rører konstant.
  5. Tilsæt sukker og rør godt rundt.
  6. Lad det simre endnu 4-6 minutter mens der røres rundt.
  7. Mens du pisker din aquafaba skal den varme sukker blanding tilsættes. Det skal tilsættes lidt efter lidt.
  8. Når alt sukker er inkorporeret i massen, hældes den ud i fadet med flormelis.
  9. Sigt mere flormelis udover massen og lad den stå.
  10. Massen skal have lov til at stå i minimum 2 timer. Derefter kan den skæres ud, dækkes med chokolade eller laves til luksus skum p-tærter med karamel eller dulce de leche.
Dette er jordbærskumfiduser dyppet i chokolade og toppet med peanuts
Denne er toppet med karamel
og hakkede peanuts,
og så skal den dækkes med chokolade

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

8 Comments

  1. Hvis jeg bruger aquafaba fra en dåse kikærter, skal det så reduceres yderligere?

  2. Hej
    har du et forslag til hvordan man kan tilføje farve og smag til skumfiduserne og de stadig holder den rette konsistens?

    • Det kan du sagtens gøre – knust frysetørret hindbær/ jordbær, lakridspulver osv.

Skriv et svar til Josefine Oehlenschlæger Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.