Thai Tofu Curry

Denne opskrift er en meget fleksibel opskrift, som kan laves på lige den måde du ønsker. Jeg spiser denne ret et par gange i ugen og skifter forskellige ingredienser ud for at lave anderledes fra sidst og holde den spændende. Den er et sikkert hit, og den er fuld af smag og tekstur.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser:

  • 1 glas karry pasta (grøn, gul, rød eller panang)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 grøntsags bouillon terning
  • 1 pose wokblanding, eller diverse grøntsager du foretrækker.
  • 200-400g tofu, alt efter hvor glad du er for tofu.
  • 400g nudler (ramen-, ris- eller hvedenudler) eller 4 dl ris

Sådan gør du:

Start med at dræn tofuen for vand. Brug gerne køkkenrulle for at få mere væske ud af den og pres den, uden at ødelægge den. Skær den herefter i tern. Kom 2 tsk karry pasta og 2 tsk kokosmælk på en pande og steg tofuen heri. Sæt en gryde med vand til at koge til nudlerne. Bruger du ris i stedet, så kog de 4 dl ris med 8 dl vand ved svag varme. Husk at salte dem. Mens tofuen steger og vandet koger, kommer du den resterende karry pasta i en gryde og svitser det en smule. Kom derefter posen med wok blandingen i, kokosmælken og bouillonterningen. Skyl gerne dåsen med kokosmælk af med en smule vand og tilsæt dette. Kog den op, og smag til med salt og peber. Når det hele er færdigt, kan du enten komme det hele i gryden sammen, eller bare servere nudler, “sovs” og tofu, så folk selv kan tage hvor meget de vil.

Grøn karry med tofu og nudler.
Panang karry med tofu og ris

Bon áppetit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.