Tofu “Bacon” Drys

Jeg har altid elsket smagen af bacon, men nu hvor jeg aldrig nogensinde kunne drømme om, at spise død gris igen, har jeg søgt noget der kunne være i samme stil smagsmæssigt som kunne bruges i nogle ligende sammenhænge. Jeg er derfor kommet frem til dette tofu drys, der som min kæreste siger: “smager ligesom bacon”.
Opskriften er fra inspiration af Veganer.nu og deres Lækon opskrift, som I virkelig burde tjekke ud hvis I mangler bacon-ligende strimler. Anyways! På billedet ovenfor ser i hvordan jeg fx bruger dette drys – nemlig på en vegansk postej og det smager så godt! Perfekt til de kommende påskefrokoster.

Lad os komme til opskriften!

Ingredienser:

  • 200g røget tofu*
  • 6 spsk gærflager
  • 7 spsk soya
  • 1 spsk olie

*Aldis Økolivet Røget Tofu er perfekt

Sådan gør du:

Start med at lave marinaden. Bland gærflager, soya og olie i en skål og bland det rundt. Hak derefter tofuen i så små stykker du ønsker. Jeg brugte en minihakker og fik stykker ret små. Bland derefter tofuen med marinaden og varm en pande op på høj varme. Kom tofuen på, og steg det til alt væsken er væk og tofuen bliver mørkebrun og ikke hænger sammen i klumper mere. Mens du steger det, så hak det gerne fra hinanden så alle stykkerne bliver godt stegte. Når det er færdigt kom det så over på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.

Her kan du se marinaden, de hakkede stykker og, hvordan det skal se ud på panden og når det har lagt på køkkenrullen. Smag endelig gerne på det. Det smager fantastisk!!

Vil også virkelig anbefale at bruge drysset i tacos og tortilla wraps. Namme Nam!
Så er der ikke andet at gøre end at spise løs!

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.