Verdens bedste lasagne

Nu har jeg lavet denne lasagne måske 25 gange og den er et ligeså stort hit hver gang. Den høster altid ros og bliver altid efterspurgt, når jeg skal lave mad til gæster. Nu deler jeg den så med jer. Jeg håber. at I kan lide den!

Der bliver til et stort ildfastfad.

Ingredienser:

  • 1 pakke hakket fra Naturli’
  • 1 stort løg eller to små
  • 3-4 fede hvidløg
  • Vegansk margarine eller rapsolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure (den store)
  • 1 pakke spinat (100-200g)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • En knivspids røget paprika
  • 1 tsk peber
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk oregano
  • 1 pose revet vegansk ost
  • Lasagneplader

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg og hvidløg og kom det i en kold gryde med det du har valgt at stege i. Jeg plejer, at bruge Becel stegemargarine som er markeret Vegansk. Kom Hakket ned i gryden. Jeg skiller det ligeså stille fra hinanden for at bibeholde strukturen. Varm gryden op på middelvarme og rør godt rundt. Når det hele er fint stegt kan du komme de to dåser hakket tomater i. Vælg gerne nogle med smag af hvidløg, oregane eller andet. Skyl dåserne efter med vand for at få alt med. Tilsæt herefter vandet i grunden (svarende til en dåse). Tilsæt derefter tomatpure, bouillonterninger og krydderierne. Når det er blandet godt sammen kan du vælge enten at komme spinaten i gryden, hvilket jeg plejer at gøre, eller vente med spinaten til du kommer lasagnen i fadet. Kom herefter lasagnen i fadet så du starter med sovs, lidt ost og så lasagnepladerne og gentag igen og igen til der ikke er mere sovs. Et godt tip for at få en mere fast og lækker lasagne er, at trykke pladerne godt ned i, så sovsen flyder lidt ovenpå. Gem en god slat vegansk ost til toppen. Kom lidt vand i posen til det resterende ost, og kom det på toppen af lasagnen. Det vil gøre det nemmere for osten at smelte.

Kom herefter lasagnen i ovnen i 35 minutter. Efter de 35 minutter tager du lasagnen ud og lader den hvile i 10 min. Server gerne med brød og smør, salat eller andet.

Bon Appétit!

Josefine

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.