Verdens bedste lasagne

Nu har jeg lavet denne lasagne måske 35 gange og den er et ligeså stort hit hver gang. Den høster altid ros og bliver altid efterspurgt, når jeg skal lave mad til gæster. Nu deler jeg den så med jer. Jeg håber. at I kan lide den!

Der bliver til et stort ildfastfad.

Ingredienser:

  • 1 pakke hakket fra Naturli’
  • 1 stort løg eller to små
  • 3-4 fede hvidløg
  • Vegansk margarine eller rapsolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure (den store)
  • 1 pakke spinat (100-200g)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • En knivspids røget paprika
  • 1 tsk peber
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk oregano
  • 1 pose revet vegansk ost eller Bechamel sovs
  • Lasagneplader

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg og hvidløg og kom det i en kold gryde med det du har valgt at stege i. Jeg plejer, at bruge Becel stegemargarine som er markeret Vegansk. Kom Hakket ned i gryden. Jeg skiller det ligeså stille fra hinanden for at bibeholde strukturen. Varm gryden op på middelvarme og rør godt rundt. Når det hele er fint stegt kan du komme de to dåser hakket tomater i. Vælg gerne nogle med smag af hvidløg, oregano eller andet. Skyl dåserne efter med vand for at få alt med. Tilsæt herefter vandet i gryden (svarende til en dåse). Tilsæt derefter tomatpure, bouillonterninger og krydderierne. Når det er blandet godt sammen kan du vælge enten at komme spinaten i gryden, hvilket jeg plejer at gøre, eller vente med spinaten til du kommer lasagnen i fadet. Kom herefter lasagnen i fadet så du starter med sovs og så lasagnepladerne og gentag igen og igen til der ikke er mere sovs. I et af lagene kommer du så størstedelen af den veganske pose ost. Jeg kommer gerne en hel pose spir ost i et eneste lag og så en halv pose på toppen, men det vælger du selv, efter hvor glad du er for en cremet og cheesy lasagne. Gør det ost, der skal være på toppen vådt med vand, så smelter det bedre. Ellers kan du komme sølvpapir over, så det ikke bliver brændt, men får en god kondens til at smelte. Hvis du derimod bruger min bechamel sovs, skal den bare godt ind imellem alle lag, og på toppen også. Kom sølvpapir henover de første 25 minutter, og tag det af, de sidste 10 minutter. Et godt tip for at få en mere fast og lækker lasagne er, at trykke pladerne godt ned i, så sovsen flyder lidt ovenpå.

Kom herefter lasagnen i ovnen i 35 minutter. Efter de 35 minutter tager du lasagnen ud og lader den hvile i 10 min. Server gerne med brød og smør, salat eller andet.

Bon Appétit!

Her er lasagnen lavet med bechamel.

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.