Vikingegryde a’la vegan

Hvem skulle have troet, at man kan lave en lækker vikingegryde helt vegansk, men stadig ligeså lækkert?! MIG! Og nu kan I også få den. Håber I kan lide den.

Giver mad til 4-6 personer

Ingredienser:

  • 2 stk veganske steaks (1 pakke fra Økolivet i Aldi)
  • 160g grønne linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 stort løg eller to mellem
  • 3 fede hvidløg
  • 250 ml soya cuisine
  • 1 dåse minimajs*
  • 2 stk. grøntsagsbouillon
  • 1,5 spsk karry
  • 1,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk salt
  • Friskkværnet peber

*Kan undlades, eller erstattes med noget andet.

Sådan gør du:

Start med at komme de grønne linser i en gryde med vand og sæt det til at koge. I en anden gryde kommer du hakket løg og hvidløg i sammen med lidt vand eller olie. Skær dine steaks ud som du ønsker. Hvis det skal ligne mørbrad stykker så skær dem i skiver, ellers kan du bare skære dem i tern. Kom med den i gryden med løgene. Tilsæt herefter røget paprika, paprika og karry og svits det godt sammen med. Kom derefter de to dåser hakkede tomater i, og skyl dåserne efter med ca 2 dl vand og kom det i gryden. Kom derefter dine bouillonterninger i, og rør godt rundt. Kom så soya fløden i sammen med mini majsene. De grønne linser skal nu drænes for vand og skylles og så kommes i gryden med resten af maden. Sæt gerne ris til at koge i samme gryde som linserne var i. Smag sovsen til med salt og peber. Lad sovsen stå og småsimre i mens risene koger.
Når risene er færdig er der mad!

Velbekomme!

Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.