Hvem skulle have troet, at man kan lave en lækker vikingegryde helt vegansk, men stadig ligeså lækkert?! MIG! Og nu kan I også få den. Jeg håber, at I kan lide den.
Giver mad til 4-6 personer
Ingredienser:
- 2 stk veganske steaks (1 pakke fra Økolivet i Aldi)
- 160g grønne linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 stort løg eller to mellem
- 3 fede hvidløg
- 250 ml soya cuisine
- 1 dåse minimajs*
- 2 stk. grøntsagsbouillon
- 1,5 spsk karry
- 1,5 tsk paprika
- 0,5 tsk røget paprika
- 0,5 tsk salt
- Friskkværnet peber
*Kan undlades, eller erstattes med noget andet.
Sådan gør du:
Start med at komme de grønne linser i en gryde med vand og sæt det til at koge. I en anden gryde kommer du hakket løg og hvidløg i sammen med lidt vand eller olie. Skær dine steaks ud som du ønsker. Hvis det skal ligne mørbrad stykker så skær dem i skiver, ellers kan du bare skære dem i tern. Kom med den i gryden med løgene. Tilsæt herefter røget paprika, paprika og karry og svits det godt sammen med. Kom derefter de to dåser hakkede tomater i, og skyl dåserne efter med ca 2 dl vand og kom det i gryden. Kom derefter dine bouillonterninger i, og rør godt rundt. Kom så soya fløden i sammen med mini majsene. De grønne linser skal nu drænes for vand og skylles og så kommes i gryden med resten af maden. Sæt gerne ris til at koge i samme gryde som linserne var i. Smag sovsen til med salt og peber. Lad sovsen stå og småsimre i mens risene koger.
Når risene er færdig er der mad!
Velbekomme!
Så er den ret lavet, første gang jeg bevæger mig ud i linser og ren vegansk kunne ikke finde noget på nettet vedr dræning af linser, så jeg hældte dem i en si og lod dem dryppe godt af og maste dem derefter med en skål. Og så skyllede jeg dem og lod dem ligge i sien igen. Kunne ikke finde røget paprika men det er også det eneste der ikke kom i. Tak for en dejlig ret – glæder mig til vi skal spise om 2 timer
Hvor er det dejligt at høre!