Vikingegryde a’la vegan

Hvem skulle have troet, at man kan lave en lækker vikingegryde helt vegansk, men stadig ligeså lækkert?! MIG! Og nu kan I også få den. Jeg håber, at I kan lide den.

Giver mad til 4-6 personer

Ingredienser:

  • 1 pakke vegansk minced, vælg efter eget ønske.
  • 160g grønne linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 stort løg eller to mellem
  • 3 fede hvidløg
  • 250 ml soya cuisine
  • 1 dåse minimajs*
  • 2 stk. grøntsagsbouillon
  • 1,5 spsk karry
  • 1,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk salt
  • Friskkværnet peber

*Kan undlades, eller erstattes med noget andet.

Sådan gør du:

Start med at komme de grønne linser i en gryde med vand og sæt det til at koge. I en anden gryde kommer du hakket løg og hvidløg i sammen med lidt vand eller olie. Kom din minced i og svits den af med løgene. Tilsæt herefter røget paprika, paprika og karry og svits det godt sammen med. Kom derefter de to dåser hakkede tomater i, og skyl dåserne efter med ca 2 dl vand og kom det i gryden. Kom derefter dine bouillonterninger i, og rør godt rundt. Kom så soya fløden i sammen med mini majsene. De grønne linser skal nu drænes for vand og skylles og så kommes i gryden med resten af maden. Sæt gerne ris til at koge i samme gryde som linserne var i. Smag sovsen til med salt og peber. Lad sovsen stå og småsimre i mens risene koger.
Når risene er færdig er der mad!

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

  1. Så er den ret lavet, første gang jeg bevæger mig ud i linser og ren vegansk kunne ikke finde noget på nettet vedr dræning af linser, så jeg hældte dem i en si og lod dem dryppe godt af og maste dem derefter med en skål. Og så skyllede jeg dem og lod dem ligge i sien igen. Kunne ikke finde røget paprika men det er også det eneste der ikke kom i. Tak for en dejlig ret – glæder mig til vi skal spise om 2 timer

Skriv et svar til Josefine Oehlenschlæger Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.