Foccacia

Foccacia er et virkelig lækker tilbehør til de fleste retter. Det kan også bruges til pålæg, eller til suppe. Jeg har lavet det lækreste Foccacia brød, præcis som det er bedst!

Der er til et lille fad.

Ingredienser:

Dejen:
  • 25g gær
  • 250g durummel
  • 250g hvedemel
  • 3 dl vand
  • 1,5 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
Toppings:
  • 6 spsk Olivenolie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano

Sådan gør du:

I en stor skål kommer du salt, sukker og gær. Rør godt rundt til det er flydende. Kom vand og olie i, og tilsæt herefter melet, lidt efter lidt. Når dejen er æltet godt sammen skal den hæve tildækket et lunt sted i 45 min. Mens dejen hæver lavet du toppingen. Rør alt sammen i en skål.

Gør en form klar med en smule olie og kom dejen heri. Du vælger selv formen alt efter hvor tyk du vil have dit foccacia brød. Kom dejen i og prik huller med dine fingre. Lad dejen efterhæve tildækket i 30 min. Tænd ovnen på 225 grader varmluft så den er varm, til når brødet har efterhævet.

Pensel toppingen på så den dækker dejen ensartet. Kom dejen i ovnen i 15 min.

Lad brødet køle en smule ned og skær det ud. Server gerne sammen med andre retter. Fx ærtesuppe, lasagne, aspargessuppe mm.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.