Biscoff chokoladekage

Lækker svampet chokoladekage, med en blød biscoff mousse på toppen. Det er helt sikkert en kage, der vil imponere dine gæster!

Opskriften passer til bliver til en springform af 22-26 cm og der er kage til 8-10 pers.

Ingredienser:

Kagen:

  • 250g hvedemel
  • 250g sukker
  • 150g banan eller æblemos
  • 50g plantesmør
  • 2 dl plantemælk
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 50g kakaopulver
  • 100g hakket vegansk chokolade*
    * Kan undlades.

Biscoff mousse:

  • 250 ml. alpro whipping
  • 150g biscoff spread
  • 1 tsk. citronsaft

Valgfri topping:

  • Biscoff kiks
  • Hakket chokolade
  • Friske bær

Sådan gør du:

Kagen:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Gør din springform klar. Brug gerne en bagepapir i bunden, og smør kanterne med fedtstof og drys efter med mel (dette hjælper kagen med at slippe bedre)
  3. Kom din æblemos i en skål sammen med sukker, og pisk det med et piskeris.
  4. Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken og æblecidereddiken.
  5. Hæld så mel, vaniljesukker og kakaopulver i, og pisk dejen ensartet.
  6. Kom bagepulver og natron i, og vend det forsigtigt i dejen.
  7. Hak chokoladen i små stykker, kom det i skålen og rør rundt.
  8. Fordel dejen i springformen.
  9. Bag kagen i 25-30 min. Tjek med en tandstik/gaffel om kagen er færdig (der må ikke være dej på)
  10. Lad kagen køle ned.

Biscoff mousse:

  1. Kom fløden i en skål og pisk med el-mixer eller køkkenmaskine til skummet er stift.
  2. Tilsæt lidt citron undervejs (dette hjælper med at stabilisere skummet)
  3. Afvej din biscoff spread. Hvis den er meget fast, kan du med fordel give den 10-20 sek. i mikroovnen.
  4. Tilsæt biscoff spread til skummet of pisk til det hele er inkorporeret i skummet.
  5. Kom skummet i en spøjtepose, og sprøjt den ovenpå kagen. Du kan også sagtens smøre skummet ud på kagen.
  6. Kom din ønskede topping på.
  7. Lad kagen sætte sig på køl i 1-2 timer (dette vil give skummet tid til at blive til en mousse).
  8. Tag den gerne kagen ud 10-20 min før servering, så kagen ikke virker for hård.

Velbekomme! Jeg håber, at I kan lide den.

Josefine Oehlenschlæger

4 Comments

    • Det er en småkage-spread ar Biscoff kiks. Det kan købes i Meny og Normal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.