Traditionelle tynde pandekager, med sprød kant, eller crêpes, som de er bedre kendt som.
Der bliver ca. 10 pandekager
Ingredienser:
- 250g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk olie
- 1 knsp salt
- 6 dl plantemælk
Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Kom olie og plantemælken i og pisk dejen sammen med et piskeris
- Lad dejen hvile i 10-30 min.
- Varm en pande op til medium varme.
- Kom en smule smør på panden og fordel det rundt.
- Hæl dej på panden og drej panden, så dejen fordeles rundt i hele pandens bund.
- Når pandekagen er færdigbagt hele vejen igennem, vender du den med en paletkniv.
- Hold øje med undersiden af pandekagen, og tag den af, når den er blevet gylden.
- Gentag dette med alle 10 pandekager og server med sukker, is, marmelade, vegansk nutella eller frisk frugt.
Bon Appétit