Chokolade cupcakes med chokoladestykker og chokoladesmørcreme, hvilket udgør den ultimative chokolade cupcake. Perfekt til chokolade-elskeren!
Der bliver omkring 24 cupcakes.
Ingredienser:
Kagen:
- 250g hvedemel
- 250g sukker
- 150g æblemos (banan kan også bruges)
- 50g plantesmør
- 2 dl plantemælk
- 2 spsk. æblecidereddike
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 3 tsk. vaniljesukker
- 50g kakaopulver
- 100g hakket vegansk chokolade/ chokoladeknapper*
* Kan undlades.
Smørcremen:
- 200g vegan block
- 350g flormelis
- 50g kakaopulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3-4 spsk. plantemælk
Sådan gør du:
Kagen:
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Gør dine muffinsforme klar. Brug gerne en muffinsholder/form. Det hjælper med at holde kagerne i form og sørge for, at de ikke flyder ud.
- Kom din æblemos i en skål sammen med sukker, og pisk det med et piskeris.
- Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken og æblecidereddiken.
- Hæld så mel, vaniljesukker og kakaopulver i, og pisk dejen ensartet.
- Kom bagepulver og natron i, og vend det forsigtigt i dejen.
- Hak chokoladen i små stykker og kom det i skålen. Vend dejen så stykkerne er godt fordelt.
- Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes ca. halvvejs op.
- Bag dem i 14-16 min.
- Lad kagerne køle ned.
Smørcremen:
- Stil din vegan block ud i stuetemperatur i en halv times tid.
- Kom ned i en skål og pisk den indtil den er luftig.
- Kom flormelis, kakaopulver og vaniljesukker i, gennem en si.
- Pisk smørcremen til den er sammenhængende og glat.
- Kom plantemælken i og pisk videre.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose med den ønskede type tyl.
- Sprøjt smørcremen på de afkølede cupcakes.
Tip: Tag altid cupcakes med smørcreme ud af køleskabet 10-20 min før de skal serveres.
Velbekomme!