Blåbær Muffins

Giver omkring 10-12 muffins

Ingredienser:

  • 250g mel
  • 1,5 dl plantemælk
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1,5 dl/150g æblemos
  • 1 dl olie
  • 100g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 100-200g friske blåbær

Sådan gør du:

  1. Start med at tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Gør dine muffinsforme klar på en bageplade eller i en muffinform.
  3. Hæld plantemælken i en skål sammen med æblecidereddiken og stil det væk.
  4. I en stor skål blander du mel, sukker, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt.
  5. Pisk det med et piskeris til det er godt blandet og uden klumper.
  6. Kom æblemosen, olie, plantemælk i skålen.
  7. Bland dejen med et piskeris, men vær forsigtig da dejen ikke skal overpiskes og gerne på være en smule tyk og klumpet.
  8. Skyl dine blåbær godt og kom dem i dejen. Vend dem i dejen.
  9. Kom dejen i formene. De skal fyldes 2/3 op.
  10. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune.
  11. Lad dine muffins køle ned og server dem som de er, eller med vaniljeis.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

  1. Ser lækkert ud
    Skal blåbær ikke først i til sidst, når der ikke skal piskes mere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.