Giver omkring 10-12 muffins
Ingredienser:
- 250g mel
- 1,5 dl plantemælk
- 1 spsk æblecidereddike
- 1,5 dl/150g æblemos
- 1 dl olie
- 100g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 100-200g friske blåbær
Sådan gør du:
- Start med at tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Gør dine muffinsforme klar på en bageplade eller i en muffinform.
- Hæld plantemælken i en skål sammen med æblecidereddiken og stil det væk.
- I en stor skål blander du mel, sukker, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt.
- Pisk det med et piskeris til det er godt blandet og uden klumper.
- Kom æblemosen, olie, plantemælk i skålen.
- Bland dejen med et piskeris, men vær forsigtig da dejen ikke skal overpiskes og gerne på være en smule tyk og klumpet.
- Skyl dine blåbær godt og kom dem i dejen. Vend dem i dejen.
- Kom dejen i formene. De skal fyldes 2/3 op.
- Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune.
- Lad dine muffins køle ned og server dem som de er, eller med vaniljeis.
Velbekomme!
Ser lækkert ud
Skal blåbær ikke først i til sidst, når der ikke skal piskes mere?
Jo 😀 Det er rettet! Tak.