Lækre luftige cupcakes, som er den perfekte blanding af sød og syrlig, med en lækker citronkage toppet med en skøn smørcreme. Og så er de også ret flotte, hvis jeg selv skal sige det.
Der bliver ca. 12-16 cupcakes
Ingredienser:
Kagen:
- 200g plantemargarine/vegansk smør
- 300g æblemos
- Saften og skallen fra 1 stor økologisk citron
- 250 sukker
- 250 mel
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Glasur:
- 200g vegan block
- 400g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. citronsaft
- Evt. farve. Gurkemeje giver fin gul farve, men du kan også bruge andre farver og lege med det. Bare vær sikker på, at de er veganske.
Sådan gør du:
Kagen:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Forbered dine muffinsforme. Kom dem gerne i en metal muffinsform, da hjælper dem med at holde formen.
- Kom plantemargarinen i en skål (den skal være blød for at kunne arbejdes med).
- Kom derefter æblemosen i.
- Riv skallen af citronen og kom det i skålen sammen med citronsaften.
- Rør godt rundt! (Dejen skiller, men panik ikke, fordi det er ligegyldigt)
- Kom derefter sukker i og rør igen i dejen.
- Herefter tilsætter du melet, lidt efter lidt.
- Kom bagepulver og natron i, sammen med den sidste opgang mel.
- Rør godt/pisk dejen godt indtil den er jævn og ensartet.
- Kom dejen i muffinsformene. De skal fyldes ca. halvt op.
- Bag dem ved 180 grader i 14-16 min.
- Lad kagerne køle ned.
Glasur:
- Lad din vegan block stå i stuetemperatur til den er ikke er så hård. Det tager ca. 30-60 min.
- Pisk den med en el-mixer til den bliver mere luftig.
- Kom flormelis og vaniljesukker i, gennem en si.
- Pisk videre indtil smørcremen er ensartet og glat.
- Kom citronsaften i og pisk videre til cremen igen er ensartet.
- Smag gerne til, og tilsæt mere citron, hvis du ønsker.
- Tilsæt din farve. Du kan også dele din smørcreme op i flere skåle, og farv dem i flere farver.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose, eller flere, og pynt dine kager.
Bon Appétit