Dumplings

Lækre dumplings med lækre grøntsager, tofu og masser af smag! Vi er helt vilde med dem herhjemme, og der bliver altid spist op! De er meget børnevenlige, og min søn på 7 år hamstrer dem, hvis han får lov. I kan bruge lige de grøntsager som I elsker, eller allerede har i køleskabet.

Der bliver omkring 30 dumplings.

Ingredienser:

  • Dumpling/Gyoza dej (kan købes i asiatiske butikker på frost)
  • 150g gulerødder
  • 3-5 fed hvidløg
  • 100g tofu
  • 150g champignon
  • 150g kinakål
  • ½ dl. soja sauce
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Tø din dumplings dej op – gerne dagen før.
  2. Pres din tofu, så du får så meget væske ud som muligt. Den må gerne gå i stykker.
  3. Fin hak eller pres dine hvidløg i en hvidløgspresser.
  4. Rengør dine grøntsager og hak dem fint. Alternativt kan du pulsere dem i en foodprocessor/minihakker. Det vil spare dig for en masse tid.
  5. Mas din tofu godt med en gaffel, eller kom den i foodprocessoren sammen med dine grøntsager.
  6. Varm en pande op med sesamolien.
  7. Tilsæt hvidløg og svits det godt af.
  8. Kom grøntsager og tofu på panden og steg dem til væsken er fordampet. Det tager omkring 10 minutter.
  9. Tilsæt sojasauce, salt og smag til. Tilsæt gerne andre krydderier som du elsker.
  10. Steg det indtil massen virker mere tør og fast.
  11. Nu skal dine dumplings samles, og det er meget svært at forklare fremgangsmåden på, så jeg vil anbefale en hurtig søgning på youtube, hvor de nemt viser hvordan man kan folde dem. Jeg brugte to forskellige metoder, som du kan se på billedet nedenfor.
  12. Når alle dine dumplings er samlet kan du tilberede dem.
  13. Kom lidt sesamolie i en pande og varm den op til middelvarme.
  14. Tilføj dine dumplings og steg til de er gyldne under bunden.
  15. Tilsæt 1 dl. vand og dæk panden til med folie, så dine dumplings bliver dampet.
  16. Lad dem være indtil de er næsten gennemsigtige og dejen er tilberedt. Det tager 3-5 minutter.
  17. Server dine dumplings med dit valgte tilbehør og dyppelse, eller spis dem som de er.

Tip: Frys dine dumplings ned efter du har samlet dem. Tag så kun det antal op, som I skal bruge. Så har I altid frisklavede dumplings klar til at stege og dampe.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.