Eton Mess

Eton Mess er en blanding af marengs, flødeskum og jordbær. Det minder lidt om fuglereder/pavlova, men som navnet indikerer, behøver det ikke være anrettet særlig pænt, og skal egentlig bare være “et rod”. Denne dessert er derfor perfekt hvis man alligevel ligger inde med nogle marengs som ikke er blevet særlig flotte. Derudover er desserten rigtig simpel, men stadig super lækker og frisk.

Der bliver til 4 personer.

Ingredienser:

Marengs:

  • 1,5 dl aquafaba (reduceret, medmindre at du bruger den fra urtekram. Se billede nedenfor)
  • 150g sukker
  • 100g flormelis
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljesukker
    * Væsken fra en dåse kikærter og 1,5 dl passer til en dåse fra urtekram

Flødeskum’:

  • 250 ml. alpro piskbar
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • 50g hakket mørk chokolade*
    * Kan undlades

Jordbærblandingen:

  • 500g jordbær
  • 75g sukker

Sådan gør du:

Marengs:

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir.
  2. Vej din flormelis og sukker af, og bland det i en skål med vaniljesukker.
  3. Pisk din aquafaba til den bliver hvid og skummer. Tilsæt citron og pisk igen.
  4. Tilsæt din sukkerblanding lidt efter lidt og pisk til dit sukker er blevet en del af massen. (Den må ikke være grynet af sukkerkorn)
  5. Din marengs er klar når du kan vende skålen på hoveden, uden at massen ændrer form og falder ud. Den skal være helt fast. (Dette kan tage mellem 5-10 min)
  6. Kom din marengs i en sprøjtepose med selvvalgt tyl, og form ca. 30 lidt store kys på din bageplade.
  7. Bag dem i ovnen i 1,5 time, og lad dem køle ned i ovnen i yderligere 1 time.

Jordbærblandingen:

  1. Skær dine jordbær ud i mindre tern, og kom så 1/3 del af dem i en skål. Mas den med en gaffel, til de næsten er flydende.
  2. Kom sukker i og rør godt rundt.
  3. Kom de resterende jordbær i, og rør rundt igen.

Flødeskum:

  1. Pisk din fløde med vaniljesukker og citron, til massen er tyk.
  2. Vend din hakkede chokolade i skummet.
  3. Tag omkring 10-15 af dine marengskys og knus dem ned i skummet.

Anretningen:

Denne dessert kan både portionsanrettes, men også serveres i en stor skål. Gerne en der er lavet af glas så man kan se de forskellige lag. Uanset hvilket anretning du vælger, er det simpelt herfra.

  1. Start med lidt af jordbærblandingen, og knus så lidt maregns over dem.
  2. Kom lidt af flødeskumsblandingen ovenpå, og fortsæt sådan indtil din skål/dit glas er fyldt op.

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.