Fastelavnsboller

Lækre fastelavnsboller med indhold efter din egen smag og tilsat en lækker creme.

Der bliver omkring 8 boller

Ingredienser:

Dejen:

  • 300g mel
  • 120g smeltet plantesmør
  • 50g sukker
  • 50g gær
  • 1 dl plantemælk/vand
  • ½ tsk. salt

Indhold:

Vælg mellem:

  • 100g vegansk chokolade eller 100g nougat.
  • 100g marcipan
  • Marmelade

Cremen:

  • 1 brev kagecreme fra Dr. Oetker
  • 2 dl plantemælk
  • 1 brik alpro piskbar

Glasur:

  • 150g flormelis
  • 30g kakaopulver
  • 60g smør
  • 3-4 spsk. vand

Sådan gør du:

Dejen:

  1. Start med at lune din mælk til den er ‘lillefingervarm’ (Hvis du bruger vand, så sørg for at det er lunkent)
  2. Smelt dit smør og stil til side.
  3. Smuldre din gær i en skål og kom salt og sukker ned sammen med. (Rør god rundt og gæren vil blive helt flydende)
  4. Kom din mælk ned til gæren og rør godt rundt.
  5. Tilsæt din mel, lidt efter lidt og rør godt rundt. (Dejen vil blive tør og sej)
  6. Tilsæt den smeltede plantesmør og rør i dejen til den er helt glat.
  7. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 60 min.

Indhold:

  1. Imens dejen hæver kan du forberede indholdet.
  2. Hvis du har valgt chokolade så del din chokolade/nougat op i 10 lige store stykker.
  3. Gør det samme med marcipanen, hvis dette er dit ønskede indhold.
  4. Find marmeladen frem.

Bollerne:

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  3. Del dejen op i 8 lige store stykker
  4. Rul dejen en smule fladt og placer så først chokoladen eller marcipanen.
  5. Hvis du bruger marmelade så smør ca. en spsk. marmelade ud på midten af den flade dej.
  6. Saml dejen så den lukkes sammen om fylder og vend den med sammenlukningen ned af på bagepladen.
  7. Bag bollerne i 10-12 min.
  8. Lad dem køle en smule.

Cremen

  1. Bland din kagecreme med de 2 dl plantemælk (Den skal være tyk)
  2. Pisk din alpro til den er stiv. (Tilsæt gerne lidt citronsaft for at hjælpe den)
  3. Kom kagecremen over i skålen med flødeskummet og pisk til det er en ensartet masse.

Glasur:

  1. Bland alle ingredienserne sammen. Tilsæt mere vand hvis glasuren er for tyk, og tilsæt mere flormelis/kakao hvis glasuren er for tynd.

Servering:

  1. Kom din creme i en sprøjtepose eller brug en spiseske til at fordele cremen.
  2. Skær bollerne over
  3. Kom en smule creme i hver bolle.
  4. Pynt med glasur på toppen af bollen og server!

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.