Lækre fastelavnsboller med indhold efter din egen smag og tilsat en lækker creme.
Der bliver omkring 8 boller
Ingredienser:
Dejen:
- 300g mel
- 120g smeltet plantesmør
- 50g sukker
- 50g gær
- 1 dl plantemælk/vand
- ½ tsk. salt
Indhold:
Vælg mellem:
- 100g vegansk chokolade eller 100g nougat.
- 100g marcipan
- Marmelade
Cremen:
- 1 brev kagecreme fra Dr. Oetker
- 2 dl plantemælk
- 1 brik alpro piskbar
Glasur:
- 150g flormelis
- 30g kakaopulver
- 60g smør
- 3-4 spsk. vand
Sådan gør du:
Dejen:
- Start med at lune din mælk til den er ‘lillefingervarm’ (Hvis du bruger vand, så sørg for at det er lunkent)
- Smelt dit smør og stil til side.
- Smuldre din gær i en skål og kom salt og sukker ned sammen med. (Rør god rundt og gæren vil blive helt flydende)
- Kom din mælk ned til gæren og rør godt rundt.
- Tilsæt din mel, lidt efter lidt og rør godt rundt. (Dejen vil blive tør og sej)
- Tilsæt den smeltede plantesmør og rør i dejen til den er helt glat.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i 60 min.
Indhold:
- Imens dejen hæver kan du forberede indholdet.
- Hvis du har valgt chokolade så del din chokolade/nougat op i 10 lige store stykker.
- Gør det samme med marcipanen, hvis dette er dit ønskede indhold.
- Find marmeladen frem.
Bollerne:
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Gør en bageplade klar med bagepapir.
- Del dejen op i 8 lige store stykker
- Rul dejen en smule fladt og placer så først chokoladen eller marcipanen.
- Hvis du bruger marmelade så smør ca. en spsk. marmelade ud på midten af den flade dej.
- Saml dejen så den lukkes sammen om fylder og vend den med sammenlukningen ned af på bagepladen.
- Bag bollerne i 10-12 min.
- Lad dem køle en smule.
Cremen
- Bland din kagecreme med de 2 dl plantemælk (Den skal være tyk)
- Pisk din alpro til den er stiv. (Tilsæt gerne lidt citronsaft for at hjælpe den)
- Kom kagecremen over i skålen med flødeskummet og pisk til det er en ensartet masse.
Glasur:
- Bland alle ingredienserne sammen. Tilsæt mere vand hvis glasuren er for tyk, og tilsæt mere flormelis/kakao hvis glasuren er for tynd.
Servering:
- Kom din creme i en sprøjtepose eller brug en spiseske til at fordele cremen.
- Skær bollerne over
- Kom en smule creme i hver bolle.
- Pynt med glasur på toppen af bollen og server!
Bon Appétit!