Hasselnøddekugler

Disse lækre hasselnøddekugler smager lidt hen af ferrero rocher, og de er vildt lækre!

Der bliver omkring 20-30 kugler, afhængig af størrelsen

Opskrift:

  • 300g hasselnødder
  • 20 dadler
  • 3 spsk. sirup*
  • 50g kakaopulver
  • 1 knsp. salt
  • 200g mørk chokolade til overtræk

* Kan udelades eller erstattes af flere dadler.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Gør en bageplade klar med bagepapir og kom hasselnødderne herpå
  3. Bag dem i 8 min.
  4. Kom dem over på et viskestykke, dæk dem til med den anden ende af viskestykket og kør din hånd over dem, så skindet smuldrer af. Få gerne så meget skind af som du kan.
  5. Kom dine hasselnødder i en foodprocessor og kør indtil hasselnødderne er en fin masse.
  6. Tilsæt kakaopulver og salt, og lad den køre et minut mere.
  7. Tilsæt dine dadler (husk at fjerne stenene) og tilsæt sirup hvis du ønsker mere sødme.
  8. Blend indtil massen er ensartet.
  9. Form dine kugler og stil dem på køl.
  10. Du kan rulle dem i kakaopulver, kakaonips, hakkede hasselnødder, eller du kan dyppe dem i chokolade, som helt sikkert er min favorit.
  11. Smelt chokoladen, og rul hasselnøddekugler deri og kom dem over på et fad/tallerken med bagepapir.
  12. Stil dem på køl i 30 min, og server.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.