Ungarsk Gullashsuppe

Nu da det er vinter, ja så er det suppe tid!

Denne ret er super nem at lave, kan tilpasses til enhver smag og kan nærmest blive en “tøm køleskabet”-ret. Det er hvert fald en ret, som aldrig er ens i vores hjem, og tit bliver modificeret til hvad vi lige har liggende.

Derfor er dette bare et eksempel på hvordan man kan lave den, og du kan selv justere ind, alt efter hvad i godt kan lide hjemme hos jer!

Jeg kan godt lide at lave suppen til et par dage af gangen, så det er en ret stor portion vi har med at gøre.

Ingredienser:

  • 2 store løg
  • 300g champignon
  • 2 porer
  • 6 gulerødder
  • 1 dåse minimajs
  • 500g kartofler
  • 500g kvidkål
  • 60g grønkål
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 2 boullionterninger
  • 1 teskefuld salt
  • 2 teskefulde paprika
  • 1 teskefuld løgpulver
  • Friskkværnet peber
  • vand

Sådan gør du:

Start med at tage en stor gryde og kom 1 dl vand deri. Du kan også bruge olie, men det er ikke nødvendigt, og vand vil gøre jobbet ligeså godt. Sæt gryden på det højeste blus. Begyndt at skære grøntsagerne i tern – start gerne med løg, champignon og porer, da disse gerne lige skal “svitses” først. Hak hak hak, skær skær skær, og kom grøntsagerne i gryden. Kom de to dåser hakkede tomater i, tomatpureen og de to boullionterninger. Kom nu vand i så alle grøntsager er dækket. Tilføj krydderier og lad retten småkoge i mindst 30 min.

Vi kan godt lide suppen som den er, og får ofte brød til. Vores søn får den dog med ris til.
Kan også serveres med en skefuld Alpro eller Oatly Fraice, og forårsløg.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.