Lækker dessert, med en perfekt balance mellem den knasende crumble og de lækre bagte æbler, samt et lækkert modspil fra den søde kage serveret med en syrlig yoghurt. Alt i alt, en fuldent dessert.
Der bliver ét fad af 20×30 cm, eller 15×20 (ca. 4-6 personer)
Ingredienser:
Æblerne:
- 600-700g æbler (5-6 store æbler)
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
- 3 tsk. vaniljesukker
Crumble:
- 150g mel
- 150g sukker
- 150g havregryn
- 150g blødt smør
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør dit fad med fedtstof op af siderne så din crumble ikke sidder fast.
- Skræl æblerne og skær dem i tern.
- Bland sukker, kanel og vaniljesukker og vend æblerne heri.
- Kom æblerne i fadet.
- Bland sukker, mel, havregryn og smør i en skål og ælt det godt sammen. (Brug gerne hænderne, da det uden tvivl er det nemmeste)
- Kom din crumble over æblerne.
- Bag fadet i ovnen i omkring 30 min, eller indtil din crumble er gylden.
- Lad fadet stå og hvilke i 10-20 min. før servering.
- Server med neutral vegansk yoghurt, vanilje is, eller ‘fløde’skum.
Velbekomme!