Æble Crumble

Lækker dessert, med en perfekt balance mellem den knasende crumble og de lækre bagte æbler, samt et lækkert modspil fra den søde kage serveret med en syrlig yoghurt. Alt i alt, en fuldent dessert.

Der bliver ét fad af 20×30 cm, eller 15×20 (ca. 4-6 personer)

Ingredienser:

Æblerne:

  • 600-700g æbler (5-6 store æbler)
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 3 tsk. vaniljesukker

Crumble:

  • 150g mel
  • 150g sukker
  • 150g havregryn
  • 150g blødt smør

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smør dit fad med fedtstof op af siderne så din crumble ikke sidder fast.
  3. Skræl æblerne og skær dem i tern.
  4. Bland sukker, kanel og vaniljesukker og vend æblerne heri.
  5. Kom æblerne i fadet.
  6. Bland sukker, mel, havregryn og smør i en skål og ælt det godt sammen. (Brug gerne hænderne, da det uden tvivl er det nemmeste)
  7. Kom din crumble over æblerne.
  8. Bag fadet i ovnen i omkring 30 min, eller indtil din crumble er gylden.
  9. Lad fadet stå og hvilke i 10-20 min. før servering.
  10. Server med neutral vegansk yoghurt, vanilje is, eller ‘fløde’skum.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.