Basis smørcreme

Lækker smørcreme til dine kager. Du kan tilføje både farve og smag til smørcremen, så den passer til præcis det du ønsker at lave.

Der bliver til omkring 16 cupcakes eller en hel kage.

Ingredienser:

  • 200g vegan blok
  • 400g flormelis
  • 2-3 spsk. plantemælk

Sådan gør du:

  1. Lad din vegan blok stå i stuetemperatur i omkring 30 min.
  2. Pisk den med en el-mixer eller en k-spade hvis du bruger en røremaskine.
  3. Den skal piskes i omkring 2-5 min, for at opnå en luftig konsistens og for at gøre den lysere i farven.
  4. Tilsæt halvdelen af din flormelis gennem en si for at undgå klumper.
  5. Pisk igen indtil alt din flormelis er indarbejdet.
  6. Tilsæt den sidste del af din flormelis og pisk igen.
  7. Skrab gerne kanterne ned med en dejskraber for at sikre at alt kommer med.
  8. Tilsæt nu 2 spsk. plantemælk (hellere for lidt end for meget)
  9. Pisk omkring 2-5 minutter. Jo længere du pisker jo lysere bliver smørcremen, og den bliver nemmere at arbejde med.
  10. Hvis smørcremen stadig er for tyk, så tilsæt endnu en spiseskefuld plantemælk.
  11. Du kan nu tilføje farven til smørcremen. Hvis du ønsker forskellige farver, så fordel smørcremen ud i det antal skåle der er tilsvarende hvor mange forskellige farver du ønsker og farv derefter smørcremen.
  12. Kom den i en sprøjtepose med ønskede tyl og dekorer som du ønsker.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

2 Comments

    • Det kan være fordi at mælken er for kold, eller fordi smørren er for varm. Temperaturforskelle har det med at få tingene til at skille og dermed give en grynet konsistent. 🙂 håber dette hjælper!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.