Fødselsdagsboller

Klassiske luftige og lækre fødselsdagsboller.

Der bliver omkring 12 boller.

Ingredienser:

  • 500-600g mel
  • 150g vegansk smør/margarine
  • 3 dl plantemælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 50g gær

Sådan gør du:

  1. Start med at smelte plantesmøren og bland det med mælken. Stil dette til side (Dette kan gøres i en gryde, eller blot i mikroovnen)
  2. Smuldre gæren ud i en skål og tilsæt salt og sukker.
  3. Rør i det med en ske indtil gæren er opløst til en væske.
  4. Mærk om din mælkeblanding er varm – den skal være lunken før den tilsættes.
  5. Tilsæt blandingen og rør godt rundt.
  6. Lidt efter lidt kommer du mel i. Blandingen skal være sammenhængende, men må ikke blive for tør.
  7. Dæk skålen til og sæt den til hævning et lunt sted.
  8. Lad dejen hæve i 30 min.
  9. Fordel dejen i 12 lige store dele og form dem til runde boller.
  10. Kom dem på en bageplade og dæk dem til igen.
  11. Lad dem efterhæve i 20 min. (Tænd ovnen på 220 grader varmluft)
  12. Du kan pensle bollerne med plantemælk hvis du fortrækker det mere glatte overfladen, men du kan sagtens springe dette over. (Jeg pensler dem aldrig)
  13. Bag bollerne i 10-12 min til de er gyldne.
  14. Lad bollerne køle ned i 5-10 min og server.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.