Lækker vegansk bearnaise sovs!
Portionen er til 4-6 personer.
Ingredienser:
- 50g vegansk smør eller margarine
- 1 dl hvedemel
- 2,5 dl vand
- 2 dl plantemælk
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk bearnaise essens
- 2 spsk estragon
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk sukker
- 0,5 tsk salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Start med at smelte smørret i en gryde, ved middelvarme.
- Når smøren er smeltet tilsættes melet og det piskes sammen til det klumper.
- Tilsæt de 2,5 dl vand og pisk godt. Alle klumper skal være væk og sovsen begynder at tykne.
- Tilsæt de 2 dl plantemælk, bouillonterningen og gurkemeje. Rør godt rundt så sovsen er ensartet.
- Skru ned for varmen.
- Tilsæt derefter de 2 spsk. bearnaise essens, estragon, salt, peber og sukker.
- Smag den til.
Bon Appétit