Bechamel sovs

Denne bechamel sovs er perfekt til lasagne og den kan nemt laves til mornaysauce ved at tilsætte ost. Saucen er lavet med lasagne i baghovedet og er lækker i sig selv – den er dog ekstra god med smeltet ost i, hvilket gør den endnu mere lækker og cremet!

Ingredienser:

  • ½ dl plantesmør
  • ½ dl hvedemel
  • 6-7 dl plantemælk
  • ½-1 tsk salt
  • ½ tsk løgpulver
  • 1/4 tsk muskatnød

Tilsæt for at gøre til mornaysauce:

  • 150g revet planteost

Sådan gør du:

Start med at smelte smøren i gryden og tilsæt herefter melet. Vi laver en opbagt sovs, så melet og smøren skal forme klumper. Svits det gerne et par minutter. TIlsæt herefter 3 dl plantemælk og rør den i. Når sovsen igen er tyk tilsætter du krydderierne og endnu 3 dl plantemælk – rør godt rundt. Tilsæt herefter osten, hvis du ønsker mornaysauce, og rør godt rundt til dem smelter. Hvis du synes at sovsen er for tyk, kan du tynde den ud med endnu en deciliter plantemælk og smag efter til med salt.

Jeg bruger som sagt i lasagne, imellem lagene med sovs, og hvis du gerne vil have en fantastisk opskrift på lasagne, så klik her.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.