Black Magic Kage

Lækker rig chokoladekage med en blød og lækker chokolademousse på toppen. Den perfekte kage til chokoladeelskeren.

Der bliver til en bradepande eller to springforme af 22-24 cm.

Ingredienser:

Kagen:

  • 350g mel
  • 500g sukker
  • 100g kakaopulver
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl kold kaffe
  • 2,5 dl plantemælk
  • 1,25 dl olie
  • 100g æblemos

Mousse:

  • 2 brikker/500 ml. alpro piskbar
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. citronsaft/æblecidereddike
  • 200g vegansk chokolade*
    * Jeg vil anbefale den billige mørke chokolade fra Rema 1000

Sådan gør du:

Kagen:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og klargør dine forme/bradepande med fedtstof eller bagepapir.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen med et piskeris
  3. Tilsæt de våde ingredienser og rør godt rundt til dejen er ensartet.
  4. Fordel dejen lige i springformene eller kom alt dejen i din bradepande.
  5. Bag kagen i 20-25 i midten af ovnen, eller i 35-40 min. hvis du har lavet den i en bradepande.
  6. Lad kagen køle helt ned. (Den kan med fordel laves dagen for, og så stå på køl indtil dagen efter)

Mousse:

  1. Smelt din chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Stil den til side.
  2. Pisk alproen i nogle minutter til den bliver mere fast.
  3. Tilsæt æblecidereddiken/citronsaften og pisk igen indtil den bliver endnu mere fast.
  4. Tilsæt din chokolade til ‘fløden’ og pisk det hele godt sammen.
  5. Kom din chokolademousse på din afkølede kage. Dekorer evt. med friske bær.
  6. Server lettere afkølet.

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.