Lækker rig chokoladekage med en blød og lækker chokolademousse på toppen. Den perfekte kage til chokoladeelskeren.
Der bliver til en bradepande eller to springforme af 22-24 cm.
Ingredienser:
Kagen:
- 350g mel
- 500g sukker
- 100g kakaopulver
- 2 tsk. natron
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2,5 dl kold kaffe
- 2,5 dl plantemælk
- 1,25 dl olie
- 100g æblemos
Mousse:
- 2 brikker/500 ml. alpro piskbar
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. citronsaft/æblecidereddike
- 200g vegansk chokolade*
* Jeg vil anbefale den billige mørke chokolade fra Rema 1000
Sådan gør du:
Kagen:
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og klargør dine forme/bradepande med fedtstof eller bagepapir.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen med et piskeris
- Tilsæt de våde ingredienser og rør godt rundt til dejen er ensartet.
- Fordel dejen lige i springformene eller kom alt dejen i din bradepande.
- Bag kagen i 20-25 i midten af ovnen, eller i 35-40 min. hvis du har lavet den i en bradepande.
- Lad kagen køle helt ned. (Den kan med fordel laves dagen for, og så stå på køl indtil dagen efter)
Mousse:
- Smelt din chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Stil den til side.
- Pisk alproen i nogle minutter til den bliver mere fast.
- Tilsæt æblecidereddiken/citronsaften og pisk igen indtil den bliver endnu mere fast.
- Tilsæt din chokolade til ‘fløden’ og pisk det hele godt sammen.
- Kom din chokolademousse på din afkølede kage. Dekorer evt. med friske bær.
- Server lettere afkølet.
Bon Appétit!
Er det 2 kager du har bagt eller er den skåret over?