Lækre brownies, lavet på butter beans/lima bønner, som smager fantastisk, og ikke gør så ondt på samvittigheden.
Der bliver ca. 10-12 brownies
Ingredienser:
- 1 dåse butter beans, ca 240g
- 1 moden banan
- 60g mandelmel eller 60g havregryn havregryn*
- 100g sukker
- 75 ml. olie
- 4 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 50-100g hakket mørk chokolade
* Hvis du bruger havregryn, så tilsæt ½ dl plantemælk.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Klargør muffinsformene. Det hjælper at have en metal muffin form. som du kan komme dine papirmuffins forme ned i. Det hjælper dem med at holde formen, og forhindre dem i at flyde ud.
- Dræn og skyl bønnerne godt igennem
- Hak chokoladen i mindre stykker.
- Kom alle de våde ingredienser, samt bønner i en foodprocessor og bland.
- Tilsæt resten af ingredienserne udover halvdelen af det hakkede chokolade.
- “Blend” indtil massen er ensartet.
- Fordel dejen ud i muffinsformene.
- Fordel resten af det hakkede chokolade på alle muffins.
- Bag dem ved 15-20 min.
Lad dem køle ned og du kan servere dem. Gerne med vegansk vaniljeis og friske bær.
Velbekomme!