Chokoladelagkage

Der bliver kage til 8-10 personer

Denne kage er lækker, syndig og flot samtidig. Den perfekte kage, hvis du gerne vil imponere dine gæster.

Ingredienser:

Kagen:

  • 250g hvedemel
  • 250g sukker
  • 150g æblemos
  • 50g plantesmør
  • 2 dl plantemælk
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 6 spsk kakaopulver

Smørcreme:

  • 225g vegan block (alm. smørbar kan IKKE bruges)
  • 425g flormelis
  • 3 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

Kagen:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Gør din springform klar. Det skal være en lille springform, omkring 20 cm. Kom tilpasset bagepapir i bunden og smør siderne med fedtstof.
  3. Kom æblemos og sukker i en skål og pisk det med et piskeris.
  4. Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken.
  5. Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver i.
  6. Pisk dejen indtil den er ensartet.
  7. Fyld kagen i springformen
  8. Bag de i 35-40min.
  9. Lad kagen køle ned.
  10. Når kagen er kølet ned skal den skæres i to lige store dele. Hvis toppen er hævet mere i midten og rundet, skal den udlignes så den øverste del er flad.

Smørcremen:

  1. Stil din vegan block ud i stuetemperatur i mens kagen bager.
  2. Pisk med en el-mixer indtil at den er luftig.
  3. Tilsæt vaniljesukker og pisk videre.
  4. Kom formelis i, lidt efter lidt.
  5. Nu er smørcremen færdig. Du skal bruge ca. 60-70% af den til selve kagen.

Tips til dekoration: Du kan bruge resten til at dekorere kagen med. Jeg brugte jordbær og spinat til at farve min sidste del.
Jeg blendede omkring 4 jordbær og brugte det til at farve 20% af smørcremen.
Jeg blendede også en håndfuld spinat med noget vand og brugte til at farve de sidste 10% af smørcremen. Tilsæt dog mere flormelis, for at få smørcremen tyk igen efter tilsætningen af farve.

Sammensætningen:

  1. Læg en glat smørcreme på et kagefad, så kagen ikke rutsjer.
  2. Læg nederste del af kagen på og tilsæt et lag smørcreme.
  3. Smør den godt ud.
  4. Kom anden del af kagen på, men vend den på hovedet på den har en kantet top og den runde del vender nedaf.
  5. Smør mere smørcreme på kagen.
  6. Dæk siderne og toppen og skrab den af.
  7. Dekorer som du vil. Du kan bruge friske bær, kyskager eller resten af smør cremen.
  8. Kom den i sprøjteposer og dan små blomster, eller små smør kyskager. Kun fantasien sætter grænser.

Lad kagen sætte sig i køleskabet i en times tid og server.

Værsgo´

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.