Der bliver kage til 8-10 personer
Denne kage er lækker, syndig og flot samtidig. Den perfekte kage, hvis du gerne vil imponere dine gæster.
Ingredienser:
Kagen:
- 250g hvedemel
- 250g sukker
- 150g æblemos
- 50g plantesmør
- 2 dl plantemælk
- 3 tsk bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- 6 spsk kakaopulver
Smørcreme:
- 225g vegan block (alm. smørbar kan IKKE bruges)
- 425g flormelis
- 3 tsk vaniljesukker
Sådan gør du:
Kagen:
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Gør din springform klar. Det skal være en lille springform, omkring 20 cm. Kom tilpasset bagepapir i bunden og smør siderne med fedtstof.
- Kom æblemos og sukker i en skål og pisk det med et piskeris.
- Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken.
- Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver i.
- Pisk dejen indtil den er ensartet.
- Fyld kagen i springformen
- Bag de i 35-40min.
- Lad kagen køle ned.
- Når kagen er kølet ned skal den skæres i to lige store dele. Hvis toppen er hævet mere i midten og rundet, skal den udlignes så den øverste del er flad.
Smørcremen:
- Stil din vegan block ud i stuetemperatur i mens kagen bager.
- Pisk med en el-mixer indtil at den er luftig.
- Tilsæt vaniljesukker og pisk videre.
- Kom formelis i, lidt efter lidt.
- Nu er smørcremen færdig. Du skal bruge ca. 60-70% af den til selve kagen.
Tips til dekoration: Du kan bruge resten til at dekorere kagen med. Jeg brugte jordbær og spinat til at farve min sidste del.
Jeg blendede omkring 4 jordbær og brugte det til at farve 20% af smørcremen.
Jeg blendede også en håndfuld spinat med noget vand og brugte til at farve de sidste 10% af smørcremen. Tilsæt dog mere flormelis, for at få smørcremen tyk igen efter tilsætningen af farve.
Sammensætningen:
- Læg en glat smørcreme på et kagefad, så kagen ikke rutsjer.
- Læg nederste del af kagen på og tilsæt et lag smørcreme.
- Smør den godt ud.
- Kom anden del af kagen på, men vend den på hovedet på den har en kantet top og den runde del vender nedaf.
- Smør mere smørcreme på kagen.
- Dæk siderne og toppen og skrab den af.
- Dekorer som du vil. Du kan bruge friske bær, kyskager eller resten af smør cremen.
- Kom den i sprøjteposer og dan små blomster, eller små smør kyskager. Kun fantasien sætter grænser.
Lad kagen sætte sig i køleskabet i en times tid og server.
Værsgo´