Lækker og luftig citron fromage ligesom mormor altid lavede den. Det er en af de desserter der smager af barndom og gode minder. Nu kan du nyde den klassiske dessert i en vegansk udgave, og den smager præcis som den skal.
Der bliver til ca. 4 personer
Ingredienser:
- 2 økologiske citroner
- 4 tsk. agar agar*
- 1 dl. aquafaba**
- 80g sukker
- 200 ml. Alpro piskbar
- 2 tsk. vaniljesukker
* kan købes i helsekostbutikker, Bilka mm.
** Væsken fra en dåse kikærter
Sådan gør du:
- Riv citronerne så du har skallen fra begge citroner
- Pres citronerne igennem en si for at undgå klumper og kerner
- Kom saft og skal i en gryde og bring til kog.
- Kom agar agar i gryden og kog indtil det tykner og stil på køl.
- Pisk din aquafaba og tilsæt sukker.
- Pisk indtil alt sukker er opløst og massen stivner
- Tilsæt citronblandingen og pisk igen (dette kan godt gøre massen mere flydende, men det er helt normal)
- I en anden skål pisker du din Alpro piskbar.
- Tilsæt citron for at få massen til at stivne
- Tilsæt vaniljesukker og pisk indtil det er inkorporeret.
- Kom ca. 90% af fløden over i skålen med citronmassen. (Gem resten til pynt)
- Anret din citronmousse i glas, skåle eller andet. Du kan enten portionsanrette det, eller komme det hele i en større skål.
- Pynt med det sidste flødeskum. Kom det gerne i en sprøjtepose for flottere anretning.
- Lad det stå på køl i minimum 2 timer inden servering.
Bon Appétit!
Hejsan, yippie för detta recept. Tror du det kan fungera med ananas?
Det er da et forsøg værd! 🙂