Den du ved nok

Den klassiske lækre chokoladekage med kokosglasur. Chokoladeudgaven af drømmekagen.

Der bliver en lille bradepande

Ingredienser:

Kagen:

  • 375g sukker
  • 225g æblemos
  • 75g plantesmør
  • 50g kakaopulver
  • 3 dl plantemælk
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 325g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker

Topping:

  • 300g kokosmel
  • 375g flormelis
  • 210g plantemargarine
  • 6 spsk kakaopulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 9 spsk færdiglavet stærk kaffe

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader og gør en bradepande eller form klar. Jeg vil anbefale, at bruge bagepapir i bunden, eller smøre den rigtig godt med fedtstof, da kagen er meget luftig.
  2. Kom plantemælk og æblecidereddike i en lille skål for sig selv.
  3. Kom æblemos og sukker i en stor skål og bland det med et piskeris.
  4. Kom derefter smeltet margarine og plantemælks-blandingen i, og pisk godt.
  5. Kom så mel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bagepulver i og rør godt til dejen næsten er ensartet. Der må gerne være små bitte klumper.
  6. Kom dejen i formen og bag den ved 200 grader i 20-25 min.

Topping:

  1. Bland alle ingredienserne i en skål og rør rundt til massen er ensartet.
  2. Lad kagen køle ned før du kommer glasuren på.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.