Den klassiske lækre chokoladekage med kokosglasur. Chokoladeudgaven af drømmekagen.
Der bliver en lille bradepande
Ingredienser:
Kagen:
- 375g sukker
- 225g æblemos
- 75g plantesmør
- 50g kakaopulver
- 3 dl plantemælk
- 1 spsk æblecidereddike
- 325g hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
Topping:
- 300g kokosmel
- 375g flormelis
- 210g plantemargarine
- 6 spsk kakaopulver
- 3 tsk vaniljesukker
- 9 spsk færdiglavet stærk kaffe
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200 grader og gør en bradepande eller form klar. Jeg vil anbefale, at bruge bagepapir i bunden, eller smøre den rigtig godt med fedtstof, da kagen er meget luftig.
- Kom plantemælk og æblecidereddike i en lille skål for sig selv.
- Kom æblemos og sukker i en stor skål og bland det med et piskeris.
- Kom derefter smeltet margarine og plantemælks-blandingen i, og pisk godt.
- Kom så mel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bagepulver i og rør godt til dejen næsten er ensartet. Der må gerne være små bitte klumper.
- Kom dejen i formen og bag den ved 200 grader i 20-25 min.
Topping:
- Bland alle ingredienserne i en skål og rør rundt til massen er ensartet.
- Lad kagen køle ned før du kommer glasuren på.
Velbekomme!